2020-06-04 07:24

Autoritate Naţională pentru drogurile legale / Proiect PSD: etnobotanicele, reglementate ca medicamentele

 |  17:14
Autoritate Naţională pentru drogurile legale / Proiect PSD: etnobotanicele, reglementate ca medicamentele

MugurelSurupăceanu, deputat PSD, propune un proiect de lege privind înfiinţarea uneiAutorităţi Naţionale pentru Produse Aromatice şi de Sinteză. Adică, a produselor etnobotanice” sau a „drogurilor legale”, cumsunt ele mai bine cunoscute. Conform proiectului lui Surupăceanu, reglementareaetnobotanicelor va fi similară cu cea a medicamentelor.

Autorizarea „produseloraromatice şi de sinteză”, adică a plantelor etnobotanice, ar putea fireglementată după modelul autorizării şi punerii pe piaţă a medicamentelor,potrivit unui proiect de lege al deputatului PSD Mugurel Surupăceanu, carevizează înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Produse Aromatice şi deSinteză.

Conform proiectului propus, din care citeazăMediafax, Autoritatea va funcţiona în subordinea Ministerului Sănătăţii, iarprincipala atribuţie va fi de a controla calitatea, siguranţa şi eficienţaproduselor aromatice sau de sinteză, definite ca fiind acele produse „obţinuteprin supunerea substanţelor din plantele medicinale sau aromatice, prevăzute deLegea nr. 491/2003, la tratamente precum extracţia, distilarea, presarea,fracţionarea, purificarea, concentrarea sau fermentarea”.

Producţia, importul, distribuţia şiutilizarea produselor aromatice sau de sinteză vor fi admise în România numaidupă autorizarea de punere pe piaţă de către ANPAS şi numai în interes medical.

De asemenea, ANPAS va putea propuneMinisterului Sănătăţii spre aprobare norme, instrucţiuni şi alte reglementăricu caracter obligatoriu, vizând asigurarea calităţii, eficacităţii şisiguranţei produselor aromatice sau de sinteză. Totodată, ANPAS va eliberaautorizaţia de punere pe piaţă pentru produsele aromatice sau de sinteză,informând despre aceasta Ministerul Sănătăţii cu 15 zile înainte de eliberareadocumentului. Tot ANPAS va elabora şi edita anual nomenclatorul produseloraromatice sau de sinteză.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-01Parerea ta...

LION
28 Noi 2010

Trebuie sa poata vinde iluzii si baietii lui Ponta! Asta, cu etnobotanicele aduce bani pentru PSD.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine