2020-02-26 21:16

Avem un nou premier desemnat, Dacian Cioloş. Ce miniştri va alege

 |  16:55
Avem un nou premier desemnat, Dacian Cioloş. Ce miniştri va alege

Preşedintele a anunţat de la Palatul Cotroceni numele noului premier desemnat: Dacian Cioloş. Susţinut de PNL, UDMR şi minorităţi, premierul trebuie să îşi aleagă echipa.

"Îl desemnez pentru funcţia de prim ministru al României pe domnul Dacian Cioloş" a anunţat Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a ţinut să precizeze că: “În urma primei runde de consultări şi cu societatea civilă şi cu foarte mulţi oameni din stradă, mi-am format o opinie: pentru a rezolva problema guvernării şi pentru a avea garanţia unei îmbunătăţiri, e nevoie de un prim ministru independent, tehnocrat, o persoană curată, neimplicat în scandaluri, integră, care a dovedit practic că ştie să gestioneze practic situaţii grele.

Este nevoie de partide fără corupţi, ele să facă curăţenie în interior, să nu promoveze în poziţii publice persoane suspectate de corupţie. Avem nevoie de alegeri corecte în 2016, locale şi parlamentare, avem mare nevoie de întărirea statului de drept. E nevoie de deschiderea competiţiei politice, e nevoie de oameni noi, tineri. Este nevoie să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană şi euroatlantică. Orice Guvern vom avea, să fie sprijinit de parlament şi de partidele politice, pentru o creştere economică sustenabilă."

Cioloş a declarat că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a se ridica la nivelul încrederii acordate.

În zilele următoare, noul premier trebuie să-şi formeze propriul cabinet de miniştri, cu care trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului.  El are la dispoziţie 10 zile.

Surse politice, citate de Stiripesurse.ro, afirmă că noul cabinet va fi constituit în intregime din tehnicieni, urmând ca după instalarea echipei guvernamentale să se umble și la etajele inferioare - secretari de stat, șefi de agenții, autorități, societăți naționale și regii ale statului. Se pare că viitorii miniștri ar fi fost contactați deja direct de la Cotroceni și ofertați pentru funcțiile ministeriale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-11

In legatura cu acest articol...

Ce trebuie să ştim despre Dacian Cioloş
Parerea ta...

FERMIERU
10 Noi 2015

Aduceti om serios si cu cap la agricultura ! Fara rude de gradul 55 de aranjat si posturi de dat .
HMMM....
10 Noi 2015

IOHANNIS - CETATEAN GERMAN CIOLOS -CETATEAN FRANCEZ UNGUREANU SI HELVIG - PASAPORT ISRAELIAN CETATEANUL FRANCEZ DACIAN CIOLOS, INFILTRAT DE GERMANIA! Ciolosș este drona a Germaniei trimis la Bucuresti. Aparent a facut doi ani de pregatire in Franta. MERKEL l-a dorit.REZULTAT GARANTAT 100.000 REFUGIATI in ROMANIA 2016 !
TICU
11 Noi 2015

Ce să mai înţelegem din următoarele două texte? 1. "Îl desemnez pentru funcţia de prim ministru al României pe domnul Dacian Cioloş" a anunţat Iohannis de la Palatul Cotroceni. 2. "Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru..." (Constituţia României, Art.85/1). Deci, şeful statului îl desemnează ca prim-ministru, iar legea spune că trebuia să-l desemneze drept "candidat pentru funcţia de prim-ministru" ceea ce este cu totul altceva, pentru că în acest caz dezbaterea şi aprobarea de către parlament apar de prisos.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine