2019-10-16 05:20

Avertisment: “Traiane, nici nu ştii cât de mic ai început să fii”. Adrian Năstase va redacta documentul suspendării preşedintelui Băsescu

 |  19:42

Conducerea PSD l-a însărcinat pe fostul premier AdrianNăstase să se ocupe de redactarea documentului privind suspendareapreşedintelui Traian Băsescu. Capetele de acuzare vor fi prezentateParlamentului dacă şeful statului va promulga Legea pensiilor, contestatăputernic de social-democraţi din cauza modului în care a fost votată înParlament.

Rivalitatea dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostulsău contracandidat Adrian Năstase poate atinge o nouă culme în această toamnă,dacă Legea pensiilor va fi promulgată. „Astăzi vom trimite din nou o scrisoarepreşedintelui ţării, domnului Băsescu, prin care îi vom solicita să nu promulgeo lege adoptată în mod fraudulos, să retrimită legea aşa cum Constituţia îi dădreptul în Parlament pentru a fi discutată şi votată cu respectarea regulilordemocratice, şi nu cu fraudarea votului. Dacă preşedinteleţării îşi va pune semnătura pe o lege adoptată în mod fraudulos de către CameraDeputaţilor, poziţia PSD este anunţată şi decisă: vom folosi instrumentulpolitic şi constituţional pe care îl avem la dispoziţie, şi anume declanşareaprocedurii de suspendare”, a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta, imediatdupă decizia Curţii Constituţionale asupra Legii pensiilor. Liderulpesediştilor a adăugat că nu îşi doreşte o criză politică, care să se suprapunăpeste cea economică şi socială, dar că nu poate lăsa ca “frauda din Parlament”să nu rămână sancţionată. “Nu poate să creeze în opinia publică impresia cădacă eşti la putere, dacă eşti protejat de preşedintele ţării poţi să faciorice”, a precizat Ponta.

Principala acuză: “Favorizareainfractorului”

Dupăo revenire spectaculoasă în prim-planul scenei politice, Adrian Năstase sepregăteşte să devină vârful de lance al suspendării preşedintelui TraianBăsescu. Pregătirea în domeniul juridic a fostului premier l-au recomandat peacesta pentru a identifica modul în care preşedintele a încălcat legeafundamentală. “Iniţial, cei din PSD s-au gândit la senatorul Dan Şova pentru aredacta documentul referitor la suspendarea preşedintelui. În cele din urmă s-astabilit că cel mai potrivit pentru această misiune este Adrian Năstase, careeste un specialist în domeniu”, ne-au declarat surse din conducerea PSD. Sâmbătatrecută, fostul premier i-a dat un avertismentul preşedintelui, transmiţându-ironic: “Traiane, nu ştii cât de mic ai început să fii”. Un rol îl va avea însăşi Victor Ponta, care, în calitate de fost procuror, se va implica în reuşitademersului. Secretarul general al social-democraţilor, Liviu Dragnea, asubliniat că principalul cap de acuzare împotriva preşedintelui Băsescu va fi “favorizareainfractorilor Roberta Anastase şi Sever Voinescu”. El a adăugat că pentruaceeaşi infracţiune, Sorin Ovidiu Vîntu a statcâteva zile în spatele gratiilor. Comitetul Executiv al PSD a evitat în ultima şedinţă să dea un vot pentru suspendarea lui Traian Băsescu, dupăcum propusese Biroul Permanent Naţional, pentru a nu suprapune evenimentul cudecesul mamei preşedintelui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray