2019-10-23 15:49

Avertismentul lui DÂNCU pentru DRAGNEA

 |  16:45
Avertismentul lui DÂNCU pentru DRAGNEA

Fostul vicepremier Vasile Dâncu analizează, din punct de vedere sociologic, cum s-a ajuns în România „la proteste sociale care devin știre mondială”. Acesta avertizează actuala conducere a PSD, arătând că majoritățile care sunt conduse de „elite slabe” și se dovedesc „obtuze” se pot „deșira încet”, „își creează dușmani” și „se detonează fără să vrea”. În finalul analizei publicate pe blogul său, Dâncu concluzionează: „Deocamdată, viitorul nu sună bine!”.

„Majoritățile obtuze pot disprețui dialogul, comunicarea și continuă lupta surdă din timpul care era destinat luptei pentru putere. Când elita majorității caută să domnească și să sugrume, să preseze și să nu se uite la feedbackul social, atunci se formează minorități disperate, care pot erupe în societate, cu sau chiar fără ajutorul unor organizații de interese legitime sau ilegitime. În aceste cazuri, majoritățile obtuze se pot deșira încet, deoarece se pierde pe drum puterea numărului.

Elita majorităților, când există, deoarece putem avea și majorități fără cap, trebuie să treacă mai multe probe complicate. Prima este să oprească gloata câștigătoare să ia întreaga societate ca pradă de război și să devasteze arealul social. A doua este clarviziunea de a înțelege că o victorie în alegeri nu crește nivelul de inteligență și înțelepciunea celor care o compun, iar ceilalți, învinșii – să spunem, nu devin dintr-o dată mai prosti și mai inerți. Când reprezentanții majorității uită de responsabilitatea lor socială și vor să-și servească doar propria armată, pericolul de a pierde repede majoritatea este foarte mare”, argumentează Vasile Dâncu, fost vicepremier în Guvernul Dacian Cioloş.

„Nu toți se leagă cu lanțuri de porțile instituțiilor, nu toți sunt dispuși să stea în frigul de februarie prin piețe, dar dacă sunt aduși la disperare, o vor face mai devreme sau mai târziu Majoritățile inteligente, care practică toleranța și respectul minorității, cele care știu să împartă puterea nu pierd niciodată războiul. Majoritățile obtuze nu au cum să câștige”, mai arată fostul vicepremier în analiza sa, citată de digi24.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray