2019-10-22 22:51

Aviz pozitiv pentru bugetele MAI, PÎCCJ, Avocatul Poporului, ÎCCJ şi CSM

 |  11:03
Aviz pozitiv pentru bugetele MAI, PÎCCJ, Avocatul Poporului, ÎCCJ şi CSM

Comisiile de apărare din Camera Deputaților și Senat au avizat favorabil marți bugetul Ministerul Administrației și Internelor pentru 2018. Avizul pozitiv a fost dat cu 15 voturi "pentru" și nouă "împotrivă".

"În anul 2018, bugetul alocat MAI este mai mare cu 20,7% . (...) Obiectivele strategice ale MAI pentru anul 2018 rămân aceleași și ele privesc asigurarea unui grad ridicat de siguranță a persoanelor și de protecție a patrimoniului, creșterea capacității ministerului de gestionare a evenimentelor majore, creșterea eficienței și capacității administrative a ministerului. Pentru anul 2018, limitele de cheltuieli aprobate de Guvern pentru minister sunt în sumă totală de 15.311,9 milioane lei, din care de la surse buget de stat 14.856 milioane lei", a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, la ședința comisiilor.

Pe de altă parte, deputatul PNL Mircea Paul Dobre a anunțat că liberalii nu vor vota bugetul MAI, considerându-l nerealist.

Amendamentul admis de comisii se referă la alocarea de fonduri în sumă de 346.545 lei și includerea în programul anual de investiții al MAI, pentru demararea întocmirii documentelor tehnico-economice premergătoare depunerii cererii de finanțare din fonduri europene nerambursabile, a lucrărilor de creștere a eficienței energetice a clădirii Palatului Administrativ al județului Bistrița-Năsăud.

De asemenea, bugetele pentru instanţa supremă (ÎCCJ), Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi Avocatul Poporului au primit avize favorabile. Şi Ministerul Public a primit aviz favorabil în comisia juridică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-12Parerea ta...

ANONIM
12 Dec 2017

INSTITUTIA AVOCATUL POPORULUI si OFICIUL PENTRU SPALAREA BANILOR, trebuie desfiintate pentru ca nu au nici u aport la bunul mers al societatii.....................................
ANONIM
14 Dec 2017

La ăia de la MAI "le-au dat" pentru a avea de unde să îi ia înapoi ?
ANONIM
14 Dec 2017

Considerați că "prevederile bugetare" pentru anul 2018 nu ar trebui să depășească valoarea media lunară a cheltuielilor bugetare din trimestrul 4 al anului 2017 înmulțită cu numărul de luni dintr-un an ? Remarcați și că sursele de finanțare ar trebui asigurate, pentru creșterile propuse de ordonatorii de credite, de către fiecare dintre ordonatori de credite care au propus creșterea cheltuielilor de personal ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray