2019-07-19 03:25

Avocatul Poporului analizează solicitarea lui Iohannis de a ataca rectificarea bugetară fără avizul CSAT la CCR

 |  14:02
Avocatul Poporului analizează solicitarea lui Iohannis de a ataca rectificarea bugetară fără avizul CSAT la CCR

Avocatul Poporului va analiza solicitarea publică a Președintelui României de formulare a unei excepții de neconstituționalitate referitoare la Ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Avocatul Poporului va analiza cu atenție solicitarea publică a Președintelui României de formulare a unei excepții de neconstituționalitate referitoare la Ordonanța de urgență a Guvernului României privind rectificarea bugetară, după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

În acest sens, Avocatul Poporului a dispus, încă de ieri, 5 septembrie 2018, identificarea și studierea jurisprudenței Curții Constituționale a României (C.C.R.) referitoare la eventualele implicații constituționale ale adoptării unor actenormative în absența avizului consultativ, în general, respectiv a avizului consultativ al CSAT, în special. În același timp, este examinată atât jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (C.E.D.O.), cât și cea a Comisiei Europenepentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția).Jurisprudența instituțiilor sus-amintite este analizată și cu privire la posibila existență a unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Guvern. De asemenea, sunt examinate atât Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, cât și alte reglementări aplicabile în materie.

În paralel cu propriile demersuri, Avocatul Poporului așteaptă prezentarea de către reprezentanții Administrației Prezidențiale a argumentelor juridice pe baza cărora a fost formulată solicitarea publică a Președintelui României.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-06Parerea ta...

AVOCATUL PSD.
06 Sep 2018

Ciorbea este avocatul psd , nu al POPORULUI. ESTE EXECUTANTUL ORDINELOR VENITE DE LA PUSCARIASUL drak-nea. STOP CENZURA.
AVOCATUL PSD.
06 Sep 2018

Ce fel de av. al poporului este acest individ , cand el da interviuri la haznaua 3 unde se antepronunta pe sesizarea presedintelui. Este o sfidare la adresa poporului roman.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray