2020-07-02 13:04

Avocatul Poporului sesizează CCR: Adoptarea celor 25 de OUG-uri este o gravă abatere de la normele Constituției

 |  11:33
Avocatul Poporului sesizează CCR: Adoptarea celor 25 de OUG-uri este o gravă abatere de la normele Constituției

Avocatul Poporului, Renate Weber, va ataca la Curtea Constituțională Ordonanțele de Urgență emise marți seara de Guvern.

”Avocatul Poporului consideră că adoptarea într-o singură ședință de Guvern a unui număr de 25 de ordonanțe de urgență este nu doar fără precedent, ci o gravă abatere de la normele art. 115 din Constituție, Guvernul substituindu-se practic Parlamentului

La momentul adoptării lor, unele acte normative erau deja în procedură parlamentară, urmând să fie votate de “unica autoritate legiuitoare a țării”, așa cum este definit Parlamentul de către Constituție. De asemenea, au lipsit avizele Consiliului Legislativ și ale Consiliului Economic și Social, deși există o obligație legală fermă privind existența acestora anterior adoptării unei ordonanțe de urgență.

Avocatul Poporului își rezervă dreptul de a sesiza Curtea Constituțională cu excepții de neconstituționalitate privind acele ordonanțe de urgență care aduc atingere direct sau indirect drepturilor fundamentale și cele care încalcă decizii anterioare ale Curții Constituționale”, arată Avocatul Poporului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-05Parerea ta...

NIMIC SERIOS
05 Feb 2020

Avocatul poporului vorbește mult și prost . Emiterea ordonanțelor de urgență s-a făcut în deplină transparență și rezolvă problemele . Avocatul Poporului, Renate Weber, are cumva o mana dreapta pentru protejarea și eliberarea infractorilor ?
VEORICA
05 Feb 2020

INSTITUTIA AVOCATUL POPORULUI trebuie desfiintat deoarece CONSUMA ANUAL FARA NICI O NOIMA SUTE DE MILIOANE DE LA BUGETUL DE STAT. este o structura parazitara dovedita de la inviintare. CIORBEA a fost cel mai mare PAPAGAL ,urmeaza si o mare PAPAGALITA........
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz