2020-03-30 16:57

Baconschi, la Bruxelles

 |  17:26
Baconschi, la Bruxelles

Ministrulromân de externe, Teodor Baconschi, participă luni la Bruxelles la reuniunileConsiliului pentru Afaceri Generale şi Consiliului pentru Afaceri Externe , încursul cărora se va discuta, printre altele, avizul CIJ privind Kosovo.

În cadrulConsiliului pentru Afaceri Generale, preşedinţia belgiană în exerciţiu va faceo prezentare a programului său de lucru pentru semestrul în curs. De asemenea,şefii diplomaţiei vor lua în discuţie pregătirea lucrărilor ConsiliuluiEuropean extraordinar din 16 septembrie 2010, care va avea ca principale temede dezbatere relaţiile UE cu partenerii strategici şi politicile economice.

Reuniunea Consiliuluipentru Afaceri Externe va include teme de actualitate ale agendeiinternaţionale, printre care şi subiectul Kosovo.Miniştrii vor discuta despre reacţia UE după publicarea avizului consultativ alCurţii Internaţionale de Justiţie de la Haga privind conformitatea cu dreptulinternaţional a declaraţiei unilaterale de independenţă a Kosovo.

CurteaInternaţională de Justiţie, instanţă a ONU, a anunţat joi că declarareaindependenţei Kosovo, la 17 februarie 2008, nu a încălcat dreptulinternaţional, un aviz care, deşi consultativ, dă o lovitură Serbiei şi arputea încuraja mişcările separatiste.

IndependenţaKosovo a fost recunoscută de 69 de state dintre cele 192 ale ONU. Printre elese numără SUA şi cea mai mare parte a membrilor UE. Singurele excepţii înUniunea Europeană sunt România, Spania, Slovacia, Grecia şi Cipru. Lor li sealătură, pe plan internaţional, doi actori importanţi - Rusia şi China, membrepermanente ale Consiliului de Securitate al ONU.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine