2020-04-08 08:36

Baconschi, posibil candidat la Primăria Capitalei

 |  18:46
Baconschi, posibil candidat la Primăria Capitalei

Europarlamentarul Cristian Preda se va implica foarte seriosîn activitatea organizaţiei PDL Bucureşti condusă interimar de Elena Udrea. Ela indentificat deja pe cel mai bun candidat la Primăria Capitalei în persoanaactualului ministru de externe Teodor Baconschi, şi dacă acesta acceptă îl vapropune oficial în cadrul conducerii partidului.

Cristian Preda s-a pregătit pentru următoarea şedinţăa PDL Bucureşti să propună “mai multe lucruri” cu ajutorul cărora organizaţiademocrat-liberală să câştige Bucureştiul. El a declarat pentru “Puterea” că nuare de gând să devină candidat la Primăria Capitalei, pentru că vrea să-şitermine mandatul de europarlamentar şi că, oricum, este “mai apreciat laBruxelles decât la Bucureşti”. “Rămâne de văzut totuşi ce se va întâmpla”, şi-alăsat Preda o portiţă în cazul în care se va răzgândi. El este de părere că celmai potrivit candidat pentru Capitală arfi Teodor Baconschi, actualul ministru de externe, care se pregăteşte să intreîn PDL. “Primarul Capitalei trebuie să fie un bucureştean get-beget, dar şi opersoană distinsă. El nu trebuie să reprezinte subculturile bucureştene, cicultura Bucureştiului. Baconschi reprezintă foarte bine acest oraş, este ofigură emblematică, este şi un bunmanager, iar asta a dovedit-o prin felul cum se ocupă de Ministerul de Externe,un minister extrem de greu de condus. O să discut cu el şi dacă o să accepte săcandideze o să-l propun la partid”, a arătat Preda. Pentru ca un candidat cumeste Baconschi să câştige încrederea şi simpatia bucureştenilor trebuie să seînceapă din timp o campanie de popularizare.

PDL-ul diversităţii

Exponent al grupului de la Bruxelles, care se doreşte aripa liberală a PDL, Cristian Predaconsideră că este loc în partid şi pentru alte platforme, cum este cea creştin-democratăpe care vrea să o lanseze Baconschi alături de Sorina Plăcintă, ToaderPaleologu şi unul din greii partidului, Vasile Blaga. “Mă bucur că Sorina Plăcintăa devenit conştientă de creştin-democrata din interiorul său, ea fiindpercepută până acum ca om de afaceri”, a spus în glumă Preda. Despre VasileBlaga el a menţionat că “e posibil să aterizeze sau să decoleze de pe pistacreştin-democrată” pentru că este deschis către politica germană şi austriacă. Oa treia platformă potrivită PDL-ului ar fi cea a conservatorismului americancare, potrivit europarlamentarului democrat-liberal, este reprezentată de SeverVoinescu alături de care ar putea veni personalităţi din exteriorul partidului,un exemplu în acest sens fiind criticul literar Ioan Stanomir. “Diversitateaîntr-un partid e foarte sănătoasă, e bine să existe dialog şi din câte ştiu şiîn PNL există astfel de diversitate”, a spus Preda. Grupul de la Bruxelles nu arenunţat la idea schimbării siglei partidului şi chiar a denumirii lui, deaceea, la Congresul de anul viitor, va repune tema pe agenda discuţiilor.“Trebuie să renunţăm la simbolul socialist, nu te poţi duce în Europa cutrandafirul socialist la butonieră”, a spus Preda, adăugând că dacă nu va fiacceptat mărul (simbol pe care l-a propus deja) trebuie găsită altă soluţiepentru sigla PDL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine