2019-10-16 20:18

Bank of America, ameninţată de dezvăluiri, opreşte toate tranzacţiile către WikiLeaks

 |  18:29
Bank of America, ameninţată de dezvăluiri, opreşte toate tranzacţiile către WikiLeaks

Bank of America a oprit toate tranzacţiilecătre WikiLeaks, alăturându-se altor instituţii financiare care refuză să maiproceseze plăţile către site-ul aflat în centrul unui uriaş scandal, după ce adezvăluit mii de telegrame diplomatice ale guvernului American.

"Bank of America se alătură acţiuniloranunţate anterior de MasterCard, PayPal, Visa Europe şi alţii şi nu va maiprocesa nici un fel de tranzacţiicare are motive să creadă că suntdestinate WikiLeaks", a anunţat cea mai mare bancă americană într-uncomunicat. "Decizia se bazează pe supoziţia rezonabilă că WikiLeaks arputea fi angajat în activităţi care, printre altele, sunt neconforme cupolitica noastră internă de procesare a plăţilor", a explicat banca.

Măsuraintervine la câteva săptămâni după ce fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, adeclarat pentru Forbes că un document foarte important pe care îl deţine site-ul său vaviza o bancă americană majoră "la începutul anului viitor". Anteriordeclarase că are o mulţime de documente despre Bank of America, ale căreiacţiuni au scăzut cu peste 3 procente la scurt timp după ce Forbes apublicat interviul. Assange a anunţat şi în noiembrie, că va publica informaţiicompromiţătoare despre conducerea "unei mari bănci americane", iarsite-ul Huffington Post a reluat un interviu acordat în 2009 de fondatorulWikiLeaks, care afirma atunci că deţine o cantitate uriaşă de date provenite dela Bank of America.

Într-uninterviu acordat vineri, Assange a afirmat că organizaţia sa face obiectul unoratacuri lansate de mai multe bănci. "Am fost atacaţi, în principal debănci - bănci din Dubai, bănci din Elveţia, bănci din Statele Unite, bănci dinMarea Britanie, aşa că, desigur, continuăm să publicăm materiale desprebănci", a spus el.

Până acum au apărut mai multe materialedespre bănci, în legătură cu faptul că sunt mână în mână cu atorităţile, căpractică spionajul, că actuala criză bancară este o problemă de solvenţă nu delichiditate a marilor bănci.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-04-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray