2020-07-09 14:45

BARNA, critici pentru ORBAN: „ Puteați trece și alegerea primarilor în două tururi pe lista urgențelor!”

 |  15:05
BARNA, critici pentru ORBAN: „ Puteați trece și alegerea primarilor în două tururi pe lista urgențelor!”

Liderul USR Dan Barna îi reproşează premierului Ludovic Orban că nu a inclus şi alegerea primarilor în două tururi în categoria urgenţelor pentru care Guvernul își va asuma răspunderea.

„Salut decizia guvernului în privinţa rezolvării rapide a unor probleme prin procedura asumării răspunderii. Totuşi, domnule prim-ministru Orban, ar fi fost de preferat să treceţi pe lista acelor situaţii în care se impun măsuri urgente şi cea privind alegerea primarilor”, scrie Barna pe Facebook.

El subliniază că mai este jumătate de an până la locale şi încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care, în opinia sa, descurajează participarea electoratului şi transformă comunităţile noastre locale în moşii ale unor grupuri de interese fără legitimitate şi dorinţă de a face bine.

Alegerea primarilor în două tururi a fost una dintre condiţiile impuse de USR pentru susţinerea Guvernului Orban la votul din Parlament.

„Menţinerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur tur convine doar celor care se tem de voturi. Adică de români”, subliniază liderul USR.

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe abrogarea ordonanţei care împiedica decontarea navetei elevilor şi precum şi pe abrogarea unor prevederi din OUG 114.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz