2020-02-28 21:29

Barometru IMAS. Iohannis, CÂŞTIGĂTOR detaşat al ALEGERILOR prezidenţiale. Cine sunt următorii cinci clasaţi

 |  14:24
Barometru IMAS. Iohannis, CÂŞTIGĂTOR detaşat al ALEGERILOR prezidenţiale. Cine sunt următorii cinci clasaţi

Potrivit unui barometru IMAS solicitat de Europa FM şi realizat în luna iulie, preşedintele Klaus Iohannis rămâne mare favorit la alegerile prezidenţiale, cu 41,7 % din intenţiile de vot ale celor decişi să meargă la urne. Şeful statului este urmat la mare distanţă de Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta şi Dacian Cioloş, în timp ce premierul Viorica Dăncilă este situat abia pe locul 6.

Barometru IMAS. Iohannis, CÂŞTIGĂTOR detaşat al ALEGERILOR prezidenţiale. Cine sunt următorii cinci clasaţi
zoom

Se observă totuşi o uşoară scădere faţă de iunie, când Klaus Iohannis era cotat cu 42,4%. Următorul clasat este Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, cu 13,8%, în scădere faţă de iunie, când era cotat cu 15,5%. Al treilea clasat este Victor Ponta, liderul Pro România, cu 12, 9%, faţă de 14 procente în iunie. Pe locul 4 se regăseşte Dacian Cioloş, cu 10,4% intenţii de vot, faţă de peste 12 procente în urmă cu o lună. Al cincilea clasat ar fi liderul USR, Dan Barna, cu 9,4%, în ascensiune, faţă de 5,3% cât avea în urmă cu o lună în acelaşi sondaj. Urmează, pe locul 6, Viorica Dăncilă, cu 7,5%, care avea în iunie 6,7%.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, un sfert dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar vota cu PNL. Liberalii adună 25,5% din intenţiile de vot. Pentru prima dată, USR urcă pe locul 2 în opţiuni, 21,4%, iar PSD cade pe 3 – ar fi votat azi de 19.4% dintre decişi să meargă la urne. Pe locul 4, dar la distanţă considerabilă, se află parlamentarii Pro Romania – partidul fostului premier social-democrat Victor Ponta, cu 9% – în scădere cu aproape un procent faţă de luna trecută. Locul 5 este ocupat de ALDE, formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Partenerul de guvernare al PSD scade până la 7,3% din intenţiile de vot. Clasamentul este continuat de PLUS al lui Dacian Cioloş – 6%, de asemenea în scădere faţă de luna iunie.

Pentru acest studiu, realizat prin telefon în perioada 15 iulie – 2 august, au fost intervievate 1010 persoane cu vârsta peste 18 ani. Eroarea de eşantionare – plus minus 3,1%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine