2020-02-25 09:12

Baronii s-au supărat pe grupul de la Bruxelles. PDL îi cheamă la judecată pe rebelii Preda şi Macovei

 |  18:53
Baronii s-au supărat pe grupul de la Bruxelles. PDL îi cheamă la judecată pe rebelii Preda şi Macovei

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a reuşit sădevină în acest sezon estival cel mai asiduu critic al premierului Boc,lăsându-i cu mult în urmă pe liderii partidelor din Opoziţie. Declaraţiile salei-au făcut pe cei din conducerea PDL să dorească să-l cheme la o discuţie,deocamdată doar una prietenească.

Nici o zi fără un pumn în bărbia premierului, metaforic vorbind, pare săfi devenit sloganul din ultimele zile al europarlamentarului Cristian Preda.Acest lucru nu a rămas însă neobservat de conducerea PDL, care a discutat ieridespre “cazul Preda” în şedinţa Biroului Permanent Naţional. Surse participantela întâlnire au declarat, pentru “Puterea”, că cel care a deschis discuţia afost Radu Berceanu, despre care Preda a spuscă este “înrudit” politic cu Adrian Năstase. “Se găsesc cam mulţiindivizi care îşi fac imagine pe seama partidului şi care încă nu ştiu dacă suntla putere sau în Opoziţie”, ar fi spus Berceanu. Potrivit surselor noastre,câţiva dintre membrii conducerii au cerut să “se ia barda şi să se taie încarne vie”, adică să fie sancţionaţi cei care au avut ieşiri critice în afarapartidului la adresa Guvernului. Cum partidul se află pentru prima dată în faţaunei astfel de situaţii, cu opozanţi în interior, s-a hotărât să fie permisiv,mai ales că nu poate risca să rămână fără membri importanţi, în condiţiile încare a scăzut foarte mult în sondaje.

Flutur, cel maimoderat

“Avocatul diavolului” a fost Gheorghe Flutur, care a propus ca rebelii,printre care se mai numără, alături de Cristi Preda, Monica Macovei şi CezarPreda, să fie chemaţi la o şedinţă a conducerii unde să fie întrebaţi “amical”ce probleme au. Potrivit surselor citate, premierul a fost de accord, iar ElenaUdrea a preferat să nu se bage în discuţie, deşi Preda este partenerul său îngrupul de la Bruxelles. “Încă nu s-a stabilit cu exactitate dacă cei care aucriticat Guvernul vot fi chemaţi la o şedinţă a BPN sau se va alcătui un gruprestrâns format din cinci lideri ai partidului în frunte cu premierul care săaibă discuţia cu ei. Întâlnirea va avea loc rapid, până cel mai târziu pe 15august”, au mai precizat sursele citate. Întâlnirea va fi una colegială, o să fie întrebat CrisitianPreda “de ce se regăseşte mai degrabă pe bloguri sau în presă decât îninteriorul partidului”. “Poate a vrut să-şi spună nemulţumirile în partid, dar is-au închis uşile sau poate i se trage de la căldura care l-a bătut în cap. Saupoate vrea să plece din partid şi nu vrea să o pună pe faţă preferând să fieexclus.”

Boc, pe Lună cu bicicleta

CristianPreda a recidivat şi ieri, declarând la RFI că premierul Boc are “aroganţa”celui care guvernează şi lasă impresia că vrea să ducă oamenii pe Lună cu bicicleta.“Problema e că Emil Boc pare să vrea să ne convingă de faptul că poate ajungecu o bicicletă pe Lună şi noi va trebui să-i spunem că trebuie un altinstrument, un alt vehicul, pentru a ajunge la obiectivul pe care ni-l asumămcu toţii, şi anume ieşirea României din criză”, a arătat Preda. El a criticatdin nou guvernarea Boc şi a susţinut că, prin eşecurile sale economice, aceastanu face decât să ducă la creşterea PSD în sondaje. “E grav că Emil Boc lucreazăîn favoarea PSD, pentru că efectul guvernării lui Boc este reluarea uneianumite tendinţe în opinie, pe care o aveam la începutul anilor 2000, şi anumeplasarea PSD-ului într-o poziţie de partid dominant pe scenă”, a spus europarlamentarul.El a adăugat că efectul în plan economic al guvernării Boc este o diminuare aeconomiei mai severă decât ne anunţa chiar Emil Boc, iar în plan politic este ocreştere a lui Adrian Năstase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine