2020-07-04 00:25

Băsescu a enumerat „motivele” pentru care prim-ministrul este „un bolovan de piciorul României”

 |  20:13
Băsescu a enumerat „motivele” pentru care prim-ministrul este „un bolovan de piciorul României”

Răzvan Mateo Mateescu

Președintele Traian Băsescu a ieșit cu noi declarații, joi, la Cotroceni, în care s-a referit la credibilitatea premierului Ponta în fruntea Guvernului ca la „bolovanul care atârnă de piciorul României”. El a enumerat câteva motive pentru care Ponta este total discreditat și nu mai are ce căuta în fruntea Executivului deoarece discreditează și țara. Băsescu a pornit de la „frenezia” pe care a observat-o la Victor Ponta privind formarea unui nou guvern.

„Devine de neînțeles frenezia cu care dl Ponta încearcă să formeze un guvern în jurul domniei sale” în condițiile în care „politicianul Victor Ponta este complet discreditat în Uniunea Europeană”, iar prezența sa în fruntea Guvernului nu este un element de discreditare și pentru România, „indiferent de majoritatea din Parlament”. „În Europa nu s-a uitat că a fost unul dintre artizanii loviturii de stat din 2012”.

Diaspora, plagiatul și serviciul acoperit

Ponta a reconfirmat cu ocazia prezidențialelor „înclinația sa spre lipsa de democrație”deoarece, deși, prin lege, responsabilitatea pentru organizarea alegerilor revine Guvernului, deci principala responsabilitate aparține șefului acestuia, adică prim-ministrului Ponta, nici în turul unu, nici în turul doi nu s-au asigurat condițiile necesare pentru ca românii din străinătate să poată vota.

Şi în cancelariile europene „toți au înțeles că este un blocaj generat de guvern pentru că, tradițional, stânga nu obține voturile românilor din Diaspora”, a spus Băsescu. Nu există țară în Europa în care, dacă s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat cu votul din străinătate la noi, premierul să nu își fi dat demisia.

Un alt motiv pentru care premierul este discreditat fără șanse de scăpare este plagiatul. Nu a existat ministru sau demnitar european care să nu fi demisionat dacă a fost acuzat de așa ceva, a spus șeful statului. Băsescu a susținut că poate pentru Ponta nu contează plagiatul, având în vedere că are o biografie falsificată, dar „pentru europeni contează”.

Al treilea motiv explicat de președintele Băsescu pentru care premierul nu ar mai trebui nici măcar să se gândească să mai fie în fruntea vreunui guvern este faptul că „în intervalul 1997-2001 a fost ofițer acoperit al unui serviciu de informații” fără să facă public acest lucru, iar această activitate a fost în flagrantă contradicție cu articolul care interzice procurorilor și magistraților să facă parte dintr-un asemenea serviciu secret.

„Stai, frate, la partid”

De aceea, chiar dacă e „pe final de mandat”, Băsescu îl roagă public pe Victor Ponta „să își asume în calitate de președinte al PSD formarea unui guvern”, dar din care să nu facă parte și el. „Stai, frate, la partidul care te susține, care te-a votat, dar nu murdări imaginea României”, a spus Băsescu și a făcut „apel” la premier să înțeleagă faptul că este ca „un bolovan de piciorul României”.

Raportul MCV va fi bun

Președintele a lăudat faptul că Parlamentul, la solicitarea președintelui ales, Klaus Iohannis, a făcut ordine și a grăbit procedurile privind parlamentarii acuzați de corupție și a lăsat loc justiției să își facă treaba, „cu excepția incidentului de miercuri, cu Teodorescu”. Băsescu speră să se rezolve și acest aspect pentru că „s-au creat premisele” ca raportul MCV din ianuarie să fie bun.

Șeful statului a amintit apoi, deși l-a „prevenit înainte de a face acest lucru”, de modul în care premierul Ponta a iertat kazahii să plătească datorii de 500 milioane de dolari în schimbul a doar 200 de milioane care nu au fost nici până acum recuperate și a unei promisiuni de investiții de un miliard, care nu a fost respectată, de asemenea.

Traian Băsescu a mai spus că sunt probleme majore în respectarea acordului cu FMI, dar consideră că ar fi o bilă neagră și pentru FMI, și pentru Comisia Europeană, și pentru Banca Mondială dacă s-ar întâmpla acest lucru pentru că au asistat fără să facă nimic la încălcarea acordului de către Guvernul Ponta. „Ar fi prima dată când o țară iese mai slăbită decât a intrat dintr-un acord cu FMI”, a precizat Băsescu. În privința stabilității fiscale și predictibilității invocate de Guvern, Băsescu nu înțelege cum poate Ponta vorbi despre așa ceva când au fost făcute trei rectificări bugetare îndoar cinci luni, adăugând: „Penibili trebuie să fie unii”.

El a mai vorbit despre problema redevențelor în petrol și gaze, spunând că Ponta nu poate să le majoreze, dar poate să umble la taxele asupra companiilor din domeniu, respectiv suprataxa pe majorarea prețului la gaze și taxa pentru resurse minerale.

„Marea problemă rămâne credibilitatea lui Ponta în fruntea Guvernului: Victor Ponta nu mai poate fi un prim-ministru credibil al României”, a conchis Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-04Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
04 Dec 2014

Bercea Mondial,Udrea Elena,Cocos dorin,Bica-DIICOT,Crinuta Dumitrean,AnaMaria Topoliceanu,Oltean Ioan,ginerica Pricop,Syda,furturi de terenuri,NANA,case furate de la primaria Bucuresti,Loteria,EADS,Microsoft,FLOTA Am omis ceva?sa spuna cine mai stie cate ceva despre faptele "viteazului" Qioretele de Pleshkoi
HOTI SUNT PESTE TOT ?????
04 Dec 2014

“Armata de birocrati de la CFR CALATORI -90 de sefi de birou si serviciu La ora actuala, CFR Calatori are un Consiliu de Supraveghere si un Directorat format din trei membrii- Vasile Secara, Ioan Balanean si Iosif Szentes. Primii doi sunt de la Cluj, iar Szentes este cel care din 2012, “tese”, an de an, mersul trenurilor in interesul operatorilor privati si nicidecum pentru CFR Calatori. Totodata, compania mai are 11 directori generali si 4 consilieri, dar si, atentie, nici mai mult nici mai putin, de 72 de sefi de serviciu, oficiu sau birou numai in sediul central. Incredibil! 90 de sefi numai in sediul central al companiei CFR Calatori. Adica o armata de birocrati care se calca pe picioare, in timp ce personalul de executie de la calea ferata este tinut in conditii mizere si amenintat cu somajul. In urma cu ceva timp, compania CFR Calatori a incredintat, fara licitatie, catre societatea Informatica Feroviara, suma de 7.200.000 de lei pentru servicii informatice. De ce nu s-a facut licitatie? Numai bosul CFR Calatori, Vasile Secara, poate spune, dupa ce se va consulta cu stapana achizitiilor de la aceasta companie- Carmen Maria Popescu. Insa, nici pana in prezent, mersul trenurilor nu poate fi vizualizat on line, pe motiv ca site-ul este inactiv de un an de zile. Poate Corpul de control al ministrului Ioan Rus va verifica si achizitiile de la CFR Calatori pastorite de Carmen Maria Popescu, dar si aranjamentele acesteia cu Vasile Secara si Elena Miu. Ori poate se verifica cum un teren extrem de valoros de la Cluj al companiei a ajuns la un om de afaceri din anturajul lui Ioan Rus?”
STAN PATITUL
14 Dec 2014

Basescu are dreptate,daca are bubele lui aceasta nu inseanma ca Ponta poate sa se ascunda in spatele dublei personalitati...
BARBU
15 Dec 2014

Mascariciul de la Palatul Victoria sa plece si Romania va fi fericita,Jos Ponta!.
NEA FANE
17 Dec 2014

conferinta la MINCIUNA TV si LATRINA3 cu tema :CUM SA AJUNGI DON DOTTORE PLAGIIND.conferentiaza don dottore Viorel Pictor Vonta.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz