2020-01-29 14:45

Băsescu a răbufnit: Colegiul CNSAS a intrat în politică

 |  08:30
Băsescu a răbufnit: Colegiul CNSAS a intrat în politică

Fostul preşedinte Traian Băsescu acuză că oameni politici din Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) au distribuit documente din dosarul în care este acuzat de colaborare cu Securitatea, acestea apărând în presă în ziua în care la Parlamentul European se negociază distribuirea funcţiilor de influenţă politică. El precizează că a verificat şi nici o copie din dosarul săj nu a plecat de la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă această cauză.

”Colegiul CNSAS a intrat în politică! În timpul campaniei electorale, CNSAS a lansat acuzaţiile de colaborare cu securitatea la adresa mea şi a anunţat trimiterea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti – secţia de contencios administrativ şi fiscal. Astăzi, când la Parlamentul European se negociază distribuirea funcţiilor de influenţă politică, televiziunile şi presa scrisă sunt invadate cu documente care să aducă în prim plan dezbaterea pe tema colaborării mele cu securitatea”, spune fostul preşedinte, în prezent europarlamentar din partea PMP.

El relatează că a fost curios să afle care este sursa acestei distribuţii de documente şi a constatat că nici o copie nu a plecat de la Curtea de Apel Bucureşti.

”Şi atunci rămâne o singură sursă, oameni politici din Colegiul CNSAS care au avut la dispoziţie toate documentele şi care au încălcat legea distribuindu-le către presă”, conchide Băsescu.

El remarcă faptul că este prima dată de la înfiinţarea CNSAS când instituţia se angajază în bătălia politică încercând să stimuleze o campanile de presă şi judecarea procesului la televizor şi nu în instanţă.

”Păcat că CNSAS se lansează în politică. Nu pentru asta a fost creat”, spune Traian Băsescu.

Dosarul în care CNSAS cere constatatea calităţii de colaborator a lui Băsescu a fost înregistrat săptămâna trecută la Curtea de Apel Bucureşti. Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare care conţine, potrivit informaţiilor Europa Liberă, descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu ”sursa”, istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii.

De la momentul depunerii dosarului, în presă au apărut numeroase documente referitoare la colaborarea lui Băsescu cu Securitatea, inclusiv nume ale celor despre care ar fi dat infiormări sub numele de cod Petrov.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de el sau chitanţe care să reprezinte plăţi efectuate de fosta Securitate către el şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator.El a negat că ar fi dat Securităţii informaţii sub numele Petrov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-06Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
06 Iun 2019

bye bye porcule
CUCUVEAUA ROZ-BETON
06 Iun 2019

Esti o fiinta proasta si nebuna bai pork de caine!Sa ti torni colegul care este mai bun ,mai descurcaret decat tine ,pentru asta sa ti torni propriul coleg arata ce jivina anormala esti SIKTIRSa dea Domnul Dumnezeu sa ti gasesti linistea doar cand te va lua dracul la el
CUCUVEAUA ROZ- BOMBOM
06 Iun 2019

In politica sunteti toti Si DNA si Pohontu cu trupa sa de paznici si Dobrovolski care lasa crosetatul si da fuguta la masuta sa se mai ratoiasca o data la PSDisti si SRIul pe care tu l ai bagat in politica sa ti rezolvi problemele tale scarboase si tenebroase ,nu mai vorbesc de japita asta de iohanus curdeferSiktir scarbelor !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine