2019-12-15 17:12

Băsescu acuză justiţia: Şefii de Parchete atacă liderii politici

 |  20:01
Băsescu acuză justiţia: Şefii de Parchete atacă liderii politici

Fostul preşedinte reacţionează dur faţă de procurorii români: "Ei trebuie să se aștepte că vor primi replici de la politicieni. Ei nu au două fraze fără să atace clasa politică."

Fostul președinte, Traian Băsescu, a avut o reacție fără precedent la adresa procurorilor din România, joi seara:

”Ştiţi că am fost susţinător fără rezerve al justiţiei, dar după ce am constatat că în România procurorii sunt principalii jucători publici, îmi dau seama că deja s-a sărit un prag pe care unii lideri din Parchete nu îl înţeleg că nu pot conducere ţara şi nu pot lovi mereu în clasa politică. Iar pe de altă parte, să spună ‘despre noi nu are nimeni voie să zică nimic’. Șefii de Parchete atacă liderii politici. Ei trebuie să se aștepte că vor primi replici de la politicieni. Ei nu au două fraze fără să atace clasa politică. Dacă vor un echilibru, trebuie să-l respecte. Sunt unii de prin Parchete care anunță și șefii de galerii pentru fluierături. E un tratament care nu pe mine mă umilește, ci pe cei care conduc aceste instituții, iar aici mă refer direct la Parchetul General.

N-aș vrea sa ma pronunt, desi vad si eu diferenta de tratament. Ion Iliescu e chemat cu toata discretia, eu sunt chemat cu toata anuntarea inainte, probabil sefii din parchete anunta si sefii de galerii pt fluieraturi.

E un tratamant care nu pe mine ma umileste, ci pe cei care fac parte din Parchetul General Sa ajungi tu ca Parchet General sa ceri redeschiderea unui dosar penal pentru ca am facut o declaratie privind demisia, asupra careia am revenit imediat dupa vot, si sa mergi la ICCJ pt cererea de urmarire penala, mi se pare degradant pentru ca procurorul putea sa ia si declaratia de dupa cand am zis ca renunt.

Sa haituiesti seful statului pentru declaratia lui Vadim in care spune ca seful statului si-a insusit 4 milioane de euro pentru operatiuni in Irak, sa deschizi cercetari penale cand ti-e asa usor sa verifici prin mijloace indirecte daca acest lucru s-a intamplat, mi se pare umilitor.

Cel care a tras la revolutie in teroristi, si nu s a aflat niciun terrorist, deci a tras in populatie. Acest om care a tras in teroristi inexistenti e cel care ordona haituuirea mea in fiecare zi. Va asigur ca nu ma deranjeaza si nu ma impresioneaza pe cum crede el. Nu-si imagineaza cat pot duce eu cu zambetul pe buze. Daca Nitu asta crede ca merita un fost sef de stat sa-l batjocoreasca cu deschideri de dosare pe orice declaratie, asta e.

Dar va veni o zi cand abuzurile vor fi rejudecate, sa nu credeti ca abuzurile care se fac de 11 luni incoa sunt niste chestii care raman, le-am facut ca am putere si asta e. Va trebui luata legislatia noastra, comparata cu legislatia europaena, va trebui vazut unde s-au incalcat norme in decizii existente CEDO si cei care le-au incalcat trebuie sa raspunda.

Toate dosarele mele sunt pornite de la oameni politici. Dosarul Mihaileanu e un sir de 12 senatori PSD care au facut o plangere.”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-08

In legatura cu acest articol...

Traian Băsescu a fost audiat la ÎCCJ într-un alt dosar. Declaraţii spumoase

Traian Băsescu susţine că nu îl încurcă dosarele în care este implicat

Traian Băsescu, la Judecătorie pentru dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray