2019-09-22 21:29

Băsescu află DECIZIA: Ce s-a întâmplat la ALEGERILE din 2009

 |  17:09
Băsescu află DECIZIA: Ce s-a întâmplat la ALEGERILE din 2009

Plenul comun al celor două Camere se va reuni, luni, de la ora 15:00, pentru prezentarea concluziilor raportului privind comisia care a anchetat alegerile prezidenţiale din 2009. Pe durata celor opt luni de activitate, în cadrul comisiei au fost audiate 45 de persoane, printre care Elena Udrea, Gabriel Oprea şi Adriean Videanu.

Comisia a fost constituită ca urmare a acuzaţiilor jurnalistului Dan Andronic, potrivit cărora, în cel de-al doliea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 2009, în sufrageria lui Gabriel Oprea s-ar fi aflat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi fostul şef al SRI, actual ambasador al României la Washington, George Maior.

La comisie a fost chemată de mai multe ori /pentru audiere şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă aceasta a refuzat de fiecare dată invitaţia.

O propunere legislativă a preşedintelui comisiei de anchetă, deputatul PSD Oana Florea, vrea ca refuzul unei persoane de a se prezenta la audieri într-o comisie parlamentară de anchetă să constituie infracţiune şi să fie pedepsit cu închisoarea de la opt zile la trei luni sau cu amendă penală în valoare de 10.000 de lei şi cu interzicerea de a ocupa o funcţie publică timp de trei ani.

Fostul preşedinte Traian Băsescu spunea, pe 9 septembrie 2017, că membrii comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 sunt „ridicoli”, susţinând că PDL avea un singur om în secţiile de votare, în timp ce şase partide care erau împotriva candidaturii sale aveau şi ele reprezentanţi şi întrebându-se cum putea fura acel singur om din comisie buletinele de vot. Aceasta este prima reacţie a lui Băsescu după raportul preliminar al Comisiei parlamentare, potrivit căruia el şi Emil Boc ar fi favorizat fraudarea alegerilor.

„Eu cred că sunt atât de ridicoli cu aceste concluzii încât nu merită o reacţie a mea”, spunea atunci fostul preşedinte.

El a susţinut că ştie foarte bine că nu au fost fraudate alegerile în favoarea sa.

„Ştiu foarte bine că nu au fost fraudate în favoarea mea, iar acest lucru este dovedit de faptul că în timp ce noi, PDL, am avut un singur om în secţiile de votare, ei au avut reprezentanţi din şase partide, toţi împotriva candidaturii mele, susţinătorii lui Geoană. Cum putea acel om să fure buletine de vot”, a spus Traian Băsescu.

Raportul comisiei va fi trimis Parchetului ICCJ, Administraţiei Prezidenţiale, Consiliului Superior al Magistraturii şi Guvernului, conform News.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-09Parerea ta...

ANONIM
09 Feb 2018

Tu erai beat in perioada aceia si umblai bajbaind dupa flacara violetApoi cand te ai trezit erai deja pus"presedinte"in toata regula Ai fost instalat si ai inceput curvareala cu Nuti Ai ascultat telefoanele la subalterni tot timpul abia daca mai apucai sa mergi acasa Faceai betii non stop si zi de zi Ai fost si mafiot si interlop si de toate Dupa 2014 nu te ai linistit Cum sa te linistesti daca statul mafiot creat de tine s a intors impotriva ta Ai ramas sa zbieri si sa denigrezi in continuare ca altfel te inchidea si pe tine sistemul ticalosit
ANONIM
09 Feb 2018

Considerați că astfel de comisii sunt politice, i-ar constatările și deciziile lor politizate și facultative, comisiile parlamentre neputând exercita influențe asupra opțiunilor de vot, a celor politice s-au interveni asupra rezultatului votului ?Deci, autoritatea parlamentului nu poate fi extinsă dincolo de atribuția de legiuitor ?
ANONIM
09 Feb 2018

Deci, remarcați că parlamentarii nu au atribuții nici de aplicare și nici de impunere a legii, cu excepția celor ce se referă la membrii parlamentului și la funcționarea instituției, și nici de politizare a instituțiilor statului, cu excepția activității guvernului care este propus și susținut politic ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray