2020-08-10 02:43

Băsescu: Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, torţionarul Ficior avea 5.500 lei

 |  10:06
Băsescu: Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, torţionarul Ficior avea 5.500 lei

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, joi seară, sistemul pensiilor speciale din România care a făcut ca torţionarul Ioan Ficior, condamnat la închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii, să aibă pensie de 5.500 de lei, în timp ce el, ca fost preşedinte de stat, fost comandant de navă şi fost primar general, a ieşit cu o pensie de 2.980 de lei.

„Guvernul asta a avut două linii - salarii şi pensii. Să ştiţi că la amândouă a dat ţeapă. Mărirea de 25% s-a făcut mutând contribuţiile, iar în ceea ce priveşte pensiile...Sunt pensionar, trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare de 5% plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019”, a spus, joi seară, la B1, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Acesta a comentat şi sistemul pensiilor speciale acordate în România.

„Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât... Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu a spus că noua Lege a pensiilor nu rezolvă problema sistemului, dacă nu va rezolva şi chestiunea pensiilor speciale pe care le cataloghează drept „furt din bani publici”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-12Parerea ta...

ANONIM
12 Oct 2018

Ficior asta de care zici nu a furat nimic la viata lui ,tu in schimb ai spoliat tara cu amanta si acolitii Ai vandut flota comerciala a Romaniei si ti ai batut joc de tara si de popor Daca s ar intoarce regimul lui Ficior tu ai fi schingiuit mai rau ca ceilalti schingiuiti,pentru ca esti un hot tradator de tara ,un nemernic Zici ca esti urat de PSDisti ?Nu e adevarat ,si pesedistii sunt la fel ca tine (cel putin unii)Meritati toti cate un glonte in scafarliile alea date pe furat
ANONIM
12 Oct 2018

Chiorule....ori esti tâmpit!!.... ori esti tâmpit!!....din astea doua afirmații, una este validă...sa crape tu dacă trăiești doar din pensie...SICTIR JIGODIE
VLAD TEPES
12 Oct 2018

Nemernicule cand ai taiat pensiile altora cu 80% care aveau cât ai tu acum sau mai puţin, te gândeai cu cât rămân ? să-şi plătească dările, întreţinerea, medicamentele ? Ce ai facut cu acei bani, trăieşte udroaica din ei prin CRica ? Pai tu traiesti doar din pensie ? cat ai furat ca primar si presedinte nu spui, ai fost foarte cinstit nu-i asa ?
ANONIM
14 Oct 2018

Fiica ta ,face copii prin cluburi Are cui sa i semene Probabil sunt facuti la betie sau la drogaiala !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz