2020-08-10 08:57

Băsescu analizează AMÂNAREA ratelor: ”Dă o gură de oxigen populației!”

 |  22:51
Băsescu analizează AMÂNAREA ratelor: ”Dă o gură de oxigen populației!”

Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că decizia Guvernului a de a da posibilitatea amânării plății ratelor la bănci până la nouă luni, în cadrul crizei generate de noul coronavirus, este o ”măsură luată prea de-a valma”, dar dă o gură de oxigen populației.

”Eu sunt de acord că dă o gură de oxigen populației, celor care nu ar putea plăti creditele, dar cred că este o măsură luată prea de-a valma: nouă luni, oricine vrea își amână obligațiile față de bănci. Cred că trebuiau văzute niște plafoane, raportul venituri-datorii la bănci. Așa, și eu pot să am datorii la bănci și să nu le plătesc deși veniturile mele nu justifică neplata datoriilor. E pusă cu furca, ca să fie. (...) Au pus-o și pe asta cu furca, precum au pus-o și pe cea cu șomajul tehnic.

Până la urmă, țara are un fond de șomaj. Pentru ce trebuie să vin cu bani pe care îi pot utiliza la relansarea funcționării IMM-urilor, când am fond de șomaj? Puteam să merg pe resursele pe care le am, iar banii primiți de la UE să-i folosesc pentru creare de locuri de muncă. (...) Peste trei luni, când nu voi mai putea să plătesc șomajul tehnic, omul nu are nici loc de muncă pentru că nu am ajutat IMM-ul în care a lucrat să pornească.

Sunt niște lucruri care, după mine, sunt făcute tot în cheie populistă, cu ochii la alegerile din noiembrie și asta o să ne ducă de râpă”, a declarat fostul șef al statului.

În acest context, Traian Băsescu a declarat că, din punctul său de vedere, în acest moment, una dintre soluții este ”stimularea relansării producției IMM-urilor”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz