2020-02-29 03:22

Băsescu: Aş declanşa astăzi procedura pentru REFERENDUM. Altfel, ţara se pregăteşte să intre într-un derapaj

 |  10:20
Băsescu: Aş declanşa astăzi procedura pentru REFERENDUM. Altfel, ţara se pregăteşte să intre într-un derapaj

Traian Băsescu a declarat, joi, în contextul deciziei CCR cu privire la revocarea lui Kovesi, că dacă era în locul lui Klaus Iohannis ar fi declanşat procedura de organizare a unui referendum, având ca temă numirea şi revocarea procurorilor.

"Soluţia ar fi fost ca astăzi preşedintele să trimită o scrisoare parlamentului pentru a emite un decret de referendum prin care ar întreba dacă doar ministrul Justiţiei să poată numi şi revoca un procuror sau dacă doar preşedintele să poată numi sau revoca un procuror (...) Aş declanşa astăzi procedura, mâine", a spus Traian Băsescu la B1 Tv.

Traian Băsescu spune că preşedintele Klaus Iohannis are nevoie de sprijin după decizia CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

"Eu cred că preşedintele trebuie sprijinit acum pentru că ţara se pregăteşte să intre într-un derapaj. Pe politică externă şi pe justiţie. Această hotărâre îl pune sub autoritatea ministrului Justiţie pe preşedintele României. Vă daţi seama ce aberaţie? Este prima dată când printr-o hotărâre a CCR preşedintele este pus sub autoritatea unui ministru", a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte al României a avansat trei scenarii pentru a se termina această criză.

"Cea mai uşoară ar fi ca doamna Codruţa Kovesi să îşi dea demisia. A doua ar fi ca preşedintele să execute ce i-au cerut ministrul Justiţiei şi Curtea Constituţională. A treia variantă este ca preşedintele să refuze revocarea şi să îşi asume riscul unei suspendări din care nu are cum să piardă. Încalcă Constituţia, dar degeaba ar încălca Constiuţia pentru nimic", a mai spus Băsescu.

Băsescu: Cu PSD nu se poate niciun altfel decât cu bâta

"Cu PSD nu se poate niciun altfel decât cu bâta. Cu PSD-ul ori te baţi de dimineaţă până seara ca să obţii ceva, ori dacă te prind în moleşeală te lasă fără atribuţii. E foarte important să ai ieşiri frecvente pe lucruri importante, să taxezi lucruri importante, să îi ţii pe ei în tensiune, nu să te ţină ei pe tine. I-am spus şi la schimbarea mandatelor, domnule preşedinte, am ţinut-o eu 10 ani cu lupta anticorupţie", a spus Traian Băsescu la B1 Tv.

Traian Băsescu e de părere că preşedintelui i se iau din ce în ce mai mult din atribuţii.

"Preşedintelui i se ia tot mai mult din atributul de şef al politicii externe, merge doamna Dăncilă în străinătate, stabileşte preşedintele Camerei mutarea ambasadei la Ierusalim. Preşedintele e trimis la Sofia să stea la masă cu kosovarii", a mai spus Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a mai spus că nu crede că PSD va alege să îl suspende pe Klaus Iohannis dacă nu va pune în aplicare decizia CCR cu privire la revocarea lui Kovesi.

"Eu nu sunt convins că PSD ar merge la suspendarea preşedintelui României. Ei ştiu ce li se întâmplă când suspendă un preşedinte în primul mandat. Ce li s-a întâmplat cu mine", a mai spus Traian Băsescu.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

"Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-01Parerea ta...

REVOLTA2
01 Iun 2018

referendum pt desfiintarea ccr.parlament neconstitutional.trebuie sa fie 300.asa ca toata lumea ignora aberatiile de la ccr a unor bosorogi care miros a mort.
GURA NEBUNULUI
01 Iun 2018

Ațîță-l drace .! Capul tău în derapaj.! Cine te avizează să spui enormități.??
@REVOLTA 2
01 Iun 2018

:)))) DAR, 300 sunt cam mulți pentru o țară așa de săracă/sărăcită....100 de parlamentari ADEVĂRAȚI, nu kk-ții ăștia, E SUFICIENT și, din cele 22 ministere, 5 MARI ȘI LATE e de ajuns! AȘ DISTRUGE DNA-ul CARE-I INVENȚIA LUI ȘOROȘ...d-aia Klem(a) Clintonesei nu a fost retrimis în țara lui...primii beneficiari ai burselor și ONG-rilor șoroiste, fiind chiar PiZdeul! E de râs, nu alta! Apoi, aș DESFINȚA CURTEA DE CONTURI care se uită NUMAI în grădina micilor întreprinzători, ANAF-ul care urmărește dacă se plătesc amenzile babele care-au fost prinse de vajnicii milițieni că vând pătrunjel sau garofițe la colț de stradă, de către unul care-a dat o bere la gard că făcea pe el....și, nu în ultimul rând (IN)JUSTIȚIA de azi care, atâta timp cât este subordonată politic din 4 în 4 ani, ”justiția” se va face numai pentru căței, nu și pentru martalogii din politică, interlopi, oameni ”de afaceri” autohtoni sau din afară!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine