2020-04-10 04:04

BĂSESCU, atac dur la DĂNCILĂ după anunțul mutării ambasadei la IERUSALIM: „A aruncat pe apa sâmbetei 50 de ani de politică externă românească...”

 |  14:30
 BĂSESCU, atac dur la DĂNCILĂ după anunțul mutării ambasadei la IERUSALIM: „A aruncat pe apa sâmbetei 50 de ani de politică externă românească...”

Anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă cu privire la faptul că Guvernul va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim „a stârnit entuziasmul sălii, dar a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu", a afirmat, luni, fostul preşedinte Traian Băsescu, senator PMP.

„(...) Lobişti americani au invitat-o pe Dăncilă la un eveniment de comemorare al Holocaustului. Crezând că e ocazia vieţii ei de a se manifesta pe pământ american, Dăncilă a recitat instrucţiunile primite de la Dragnea fără a înţelege efectul propriului discurs. A promis orice a crezut Dragnea că poate să-i impresioneze pozitiv audienţa în folos propriu, nesocotind grav poziţia unitară şi solidară a Uniunii Europene, dar şi politica externă echilibrată a României în Orientul Mijlociu. Anunţul precum că Guvernul României va muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim a stârnit entuziasmul sălii, dar a aruncat pe Apa Sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu", a scris Băsescu pe Facebook. Potrivit fostului şef de stat, „implicaţiile anunţului sunt grave pentru că schimbă radical politica externă a României în Orientul Mijlociu şi ne singularizează în interiorul Uniunii Europene prin nerespectarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU". „Dragnea şi Dăncilă (...) cred că pot face şi ei ceea ce au făcut americanii. Eu nu zic că n-o pot face, o pot face, dar cu costuri extraordinare de credibilitate a României. SUA poate ţine la respect lumea arabă prin forţa economică şi militară, pe când România a pierdut respectul şi încrederea lumii arabe. După ce a văzut efectele discursului, Dăncilă şi-a adus aminte că titularul politicii externe este preşedintele României iar o ambasadă se poate înfiinţa numai prin decret prezidenţial. Primul semnal politic extrem de puternic este anularea vizitei de stat a Regelui Abdullah al Regatului Haşemit al Iordaniei în România, în condiţiile în care Regele Abdullah este cel mai echilibrat şi respectat şef de stat al lumii arabe, este cel mai bun partener al SUA în lumea arabă şi un mare prieten al României. Dragnea şi Dăncilă au nesocotit interesele României din slugărnicie şi pentru un zâmbet primit peste ocean şi acest lucru îl spun eu, un politician care susţine, respectă, admiră şi iubeşte Israelul şi poporul său. De azi, politica externă a României este dăncilizată şi riscă să devină nesemnificativă, pentru că se face în interesul strict al lui Dragnea şi nu în interesul ţării", a mai afirmat Băsescu. El a susţinut că România are nevoie de votul ţărilor arabe „pentru a obţine mult râvnitul post de membru nepermanent al Consiliului de Securitate". Luni, Administraţia Prezidenţială a anunţat că vizita pe care Regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei urma să o efectueze în România a fost anulată de partea iordaniană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-25Parerea ta...

ANONIM
25 Mar 2019

Ce cadere ai tu bai lepadatura betiva Nu se stie ce guvernare ati avut bai curva nebuna siktir!
ANONIM
25 Mar 2019

Decide sterpul nu Dancila Ia sa vedem are curaj dementul sas sa se opuna Americanilor El tremura in izmene numai cand il vede pe TRUMP Tu bai scursura ce ai fi facut ,te opuneai Americanilor ?
ANONIM PLATIT DE MAFIE
25 Mar 2019

Du-te dracu de gunoi bolsevic ! O analfabeta si un puscarias au stricat imaginea Romaniei in tarile arabe. Exista si o hotarire a CCR semnata in 2012 chiar de impostorul tuDOREL CARE PREVEDE CLAR CA PRESEDINTELE REPREZINTA ROMANIA IN POLITICA EXTERNA. POLITICA EXTERNA NU O FACE NISTE SCURSURI ANALFABETE DIN TELEMORMAN. DU-TE LA MUNCA CINSTITA GUNOIULE SI MAI PUNE MÂNA PE CARTE CIUMAT ROSU ANALFABET. !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine