2020-08-07 01:42

Băsescu atacă din nou: Este un joc urât al politicienilor

 |  20:56
Băsescu atacă din nou: Este un joc urât al politicienilor

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a comentat situația politică din Republica Moldova după ce parlamentul de la Chișinău nu a avut astăzi cvorum la votarea Guvernului Sturza.

"Dacă se ajunge la alegeri anticipate, politicienii români trebuie să știe că la Chișinău se va instaura un guvern promoscovit. Și-atunci, tot proiectul pro-european pentru Republica Moldova este deplin îngropat", a spus Traian Băsescu într-o intervenție telefonică la TVR.

"Este un joc, un joc urât al politicienilor din Republica Moldova şi în primul rând al politicienilor din partidele pro-europene. N-au vrut Guvernul Sturza, guvern de tehnocraţi. pentru că s-a dus boala şi dincolo de Prut, din păcate, cu guvernul de tehnocraţi", a declarat luni Traian Băsescu, comentând situația din Republica Moldova.

Traian Băsescu: "Este un eşec major pentru Republica Moldova şi au ajuns la limită. Pe 29 ianuarie expiră termenul de declanşare a alegerilor anticipate. Deci în acest interval trebuie să găsească o soluţie. Nu cred că miza este un candidat comun oarecare, miza este Plahotniuc. Vor face imediat majoritatea dacă preşedintele Timofti îl desemnează pe Plahotniuc".

Încercând să explice de ce s-a ajuns aici, Traian Băsescu spune că "şi domnul prim-ministru desemnat Sturza n-a insistat suficient să obţină voturile majorităţii pro-europene. Astăzi, pentru a nu se realiza cvorumul, şi partidele pro-europene au avut câte 1-2-3 lipsă. Ca atare, este clar că domnul Sturza n-a reuşit să convingă partidele pro-europene că este o soluţie. Şi atunci poate era mai bine dacă îşi depunea mandatul înainte să ajungă la constatarea lipsei cvorumului".

Semnalul pe care îl transmite Republica Moldova către Uniunea Europeană "este unul extrem de prost: instabilitate, lipsă de resurse financiare", a continuat fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu: "Drumul european al Republicii Moldova este asumat în strategia de securitate a preşedintelui Iohannis, adoptată şi de Parlament. Şi atunci, dacă este un obiectiv de securitate naţională drumul european al Republicii Moldova, întreb: Ce-a făcut România? S-a implicat România în vreun fel sau altul într-o mediere între partidele pro-europene, să le explice riscurile, să contribuie ca mediator la găsirea unei soluţii? Iar răspunsul categoric este NU. Ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul Republicii Moldova este un semnal extrem de dur pentru ineficienţa politicii externe a României".

"Dacă se ajunge la alegeri anticipate, politicienii români trebuie să știe că la Chișinău se va instaura un guvern promoscovit. Și-atunci, tot proiectul pro-european pentru Republica Moldova este deplin îngropat", a spus Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-04

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

SOCRATE
05 Ian 2016

Nea BASE DE CE nu ai nici o aplecare spre a finaliza CANALELE BUCURESTI-DUNARE sau SIRET-BARAGAN, te poate ajuta si agronomul CIOLOS??? Asta asa pt a ramane si mata cu ceva pozitiv in istoria Ro ca in rest ai un statut vretabil de GROPAR remarcabil al Ro postcomuniste ca si ILESCU, CONSTANTINESCU sau JOHANNIS..
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz