2020-07-04 12:40

Băsescu AVERTIZEAZĂ opoziția: ”Decât un eșec la MOȚIUNE, mai bine plecăm acasă”

 |  23:10
Băsescu AVERTIZEAZĂ opoziția: ”Decât un eșec la MOȚIUNE, mai bine plecăm acasă”

Fostul președinte Traian Băsescu avertizează opoziția la cinci zile după alegerile europarlamentare, și înaintea depunerii unei moțiuni de cenzură. Liderul PMP a spus că vrea un guvern al opoziției, însă „problema este dacă se poate”.

„Şi eu vreau un guvern al opoziţiei, dar… Problema este dacă se poate. Până una alta, avem PNL – USR – PMP care sunt departe de a avea în Parlament numărul de voturi necesar reuşitei unei moţiuni de cenzură”, spune Băsescu, vineri dimineață, pe pagina de Facebook.

„Şi dacă cele trei partide se înhăitează cu UDMR şi PRO România plus ceva “scursură” suplimentară adusă de Ponta de la PSD, lucrurile nu vor sta mult mai bine. Sigur, cu acest supliment de voturi moţiunea ar putea să reuşească. Problema este cum se va putea guverna într-o astfel de alianţă, în condiţiile în care UDMR are ca principal mod de parteneriat politic şantajul, iar Pro România minciuna (vezi votul de la alegerea lui Ciolacu). Mă gândesc şi la faptul că o eventuală moţiune de cenzură ratată va consolida alianţa PSD – ALDE la guvernare”, adaugă fostul președinte. 

Liderul PMP mai spune că „pentru a stopa aplicarea Programului de Guvernare moşit de Dragnea şi pentru a aplica necesarele corecţii în economie, preşedintele Iohannis şi PNL – USR – PMP vor, pe bună dreptate, plecarea guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură. Singura problemă este dacă se poate”.

„După succesul PNL şi USR- PLUS de la europarlamentare, trebuie exclus eşecul unei moţiuni de cenzură. Decât un eşec, care ar consolida alianţa PSD-ALDE-UDMR, mai bine plecăm în vacanţă”, subliniază el.

Traian Băsescu a adăugat mesajului său și trei post scriptum-uri:

„PS – 1. Atenţie, PNL a câştigat alegerile pentru Parlamentul European şi nu pentru Parlamentul României. 

2. În astfel de situaţii soluţia corectă ar fi fost demisia voluntară a guvernului Dăncilă, dar la noi încă nu funcţionează bunul simţ politic.

3.Povestea alegerilor anticipate este doar diversiunea unora care vor să pară implicaţi ştiind bine că tehnic nu este posibil.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-31Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ -BONTON
18 Iun 2019

Cufuritule ,du te la lins fofoloance ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz