2020-03-29 04:05

Băsescu consideră IMPOSIBILĂ creșterea pensiilor: ”Ne pregătim de autodistrugere”

 |  23:26
Băsescu consideră IMPOSIBILĂ creșterea pensiilor: ”Ne pregătim de autodistrugere”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, la România TV, că, prin creşterea pensiilor cu 40%, România va avea un deficit bugetar de peste 6% şi a avertizat ca, în aceste condiţii, să "ne pregătim de autodistrugere".

Traian Băsescu a explicat că România are toate estimările de creştere economică cu circa 4 la sută în următorii 2-3 ani, iar "acest lucru ajută la reglarea deficitului, fără să utilizezi reduceri de alocări pentru salarii, investiţii, pensii şi ajutoare sociale".

"Noi discutăm acum despre o condiţie normală despre a reducerea a deficitului bugetar excesiv de la 4,6 la sută. 1,6 la sută să fie reduse în intr-un interval de trei ani. Ar însemna o reducere de 0,5 la sută pe an, în condiţiile în care va fi o creştere economică de 4 la sută. Asta va însemna că se va resimţi creşterea economică în venituri", a explicat europarlamentarul PMP, la România TV.

Întrebat dacă poate fi realizată creşterea pensiilor cu 40 la sută în condiţiile în care România este vizată de procedura de deficit excesiv, Traian Băsescu a tras un semnal de alarmă.

"Dacă raportăm asta la creşterea pensiilor cu 40 la sută, înseamnă că vom avea un deficit de peste 6 la sută. Sunt destule naţiuni care în iresponsabilitatea lor se autodistrug. Să nu vă mire ca într-un an ca acesta să dubleze alocaţiile, să mărească pensiile cu 40 la sută. Sunt reprezentanţii aleşi pe care i-a delegat să distrugă această ţară. Dacă vine vorba despre creşterile anunţate politic şi se află reflectate în legi, cu contribuţia largă a celor două partide mari, ne pregătim de autodistrugere", a precizat fostul preşedinte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-05Parerea ta...

CONSTANTIN
06 Mar 2020

Basescu este o lichea cu guler alb si venituri /pensie ,indemnizatie,salariu/de nabab!In plus ,casa masina ,benzina ,gratis!!Moral nu are nici un drept de a da lectii !!
NELU STIUCA
06 Mar 2020

NU EXISTA NICI UN PERICOL DACA normalizam RAPORTUL DINTRE CE MAI MICA SI CEA MAI MARE PENSIE la nivelul mediei europene. ACEASTA REGLEMENTARE TREBUIA DATA LA INTRAREA IN U.E. a Romaniei deoarece este una din cerintele conventiei de aderare.
CALATORUL
06 Mar 2020

Coronavirusul Basescu Traian are pe creierul, pe care il mai are, ceva cu toti romanii care muncesc cu adevarat in Romania si zdreanta Basescu ar dori micsorarea pensiilor! Un securist ordinar care trebuie pus la colt, ca de pensiile speciale si de faptul ca atunci cand vorbesti de o "pensie minima" este cat se poate de normal se stabilesti si o "pensie maxima"-atat cat o fi ea, dar statul roman, trebuie sa poata spune ca eu maxim de pensie atat pot sa va ofer, diferenta o luati din alta parte, va priveste! De ce se discuta numai de "pensia minima " nu si de pensia maxima????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine