2020-07-14 14:26

Băsescu CRITICĂ dublarea alocațiilor: ”Atâta minte au, atâta fac!”

 |  22:58
Băsescu CRITICĂ dublarea alocațiilor: ”Atâta minte au, atâta fac!”

Traian Băsescu a declarat, într-o intervenție pentru B1 TV, că această competiție a partidelor pentru a majora pensiile și alocațiile, fără să identifice resursele bugetare, e doar o tactică a anilor '90 de a cumpăra voturi cu bani publici. Europarlamentarul PMP a mai afirmat că, în loc să se dea mai mulți bani copiilor, mai bine s-ar oferi facilități mamelor.

În opinia fostului președinte, faptul că Parlamentul a votat doi ani la rând dublarea alocațiilor demonstrează că unele partide vor să cumpere voturi cu bani publici. 2020 este un an dublu-electoral, cu locale și parlamentare. Băsescu i-a mai acuzat pe unii politicieni că nu le pasă dacă chiar există bani la buget pentru aceste majorări și vor doar să se laude că „au dat”.

„Este o inversare a politicii pe care România a avut-o până acum. Politica în ceea ce privește copiii a fost una indirectă, dându-se facilități mamelor. Acum au mai inventat o chestiune: ”hai să dăm și mamei și copilului”. Nu merge, iar o politică sănătoasă vizează mama! Ce să facă sugarul cu banii pe care i-a dat Dragnea sau îi dă Orban? Mama trebuie să primească bani suficienți să crească copilul, ea trebuie să aibă facilități de concediu, de recreere, de a sta cu copilul suficient de mult timp.

Ascultați o părere de om mai în vârstă: este esențial ca mama să primească tot sprijinul pentru creșterea copilului, el e un minor în numele căruia tot părinții primesc banii. Mama trebuie să beneficieze de facilități, să aibe și resurse materiale și timpul necesar. Altfel facem o competiție cine face copii mai mulți”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Acesta a precizat că dublarea alocațiilor pentru copii doi ani la rând arată că unele partide încearcă să cumpere voturi cu bani publici: „Este evident că sunt într-o competiție a demagogiei, în care nu-i interesează dacă statul are sau n-are bani, totul e să poată spune ”eu am dat” sau ”eu am vrut să dau”. E aceeași teorie din anii 1990 care devine, din păcate, tot mai puternică: să cumperi voturi din bani publici. Asta e tendința și la mărirea pensiilor și la aceste alocații. Repet: trebuie create condiții mamei și nu mărite alocațiile pentru copii, că nu trebuie să intrăm într-o competiție cine face mai mulți copii. Oricum unii o pierd”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-03Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
04 Iun 2020

atata timp cat acest diavol Qiombetele mai apare liber in public inseamna ca Romania NU ARE JUSTITIE si este condusa de INFRACTORI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz