2019-10-22 09:38

Băsescu, CRITICI dure la cererea de autonomie a maghiarilor: ”Să BATĂ CÂMPII cu ce vor ei”

 |  21:14
Băsescu, CRITICI dure la cererea de autonomie a maghiarilor: ”Să BATĂ CÂMPII cu ce vor ei”

Cele trei formaţiuni magiare din România (UDMR, PPMT şi PCM) au semnat o rezoluţie în care vorbesc despre obţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Acest act al liderilor maghiari din România, făcut fix în anul Centenarului Marii Unirii, a fost aspru taxat de preşedintele Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică pentru B1TV.

"Eu m-am exprimat în urmă cu mulţi ani legat de pretenţiile partidelor ungureşti şi am spus: la Odorheiul Secuiesc tot atâta autonomie cât la Caracal. Nu au de ce să solicite un sistem de discriminare pozitivă exagerat pentru că oricum în România minorităţile au cele mai largi drepturi comparativ cu orice altă ţară din Uniunea Europeană.

Însă, evident, cei trei lideri nu fac altceva decât să se poziţioneze la ordinul lui Viktor Orban, un naţionalist înrăit care şi acum visează la nedreptăţile, zice el, ale Trianonului, şi cei trei lideri maghiari, în frunte cu Kelemen Hunor, trebuie să facă pe supuşii pentru banii cu care Orban îi alimentează din Ungaria. Am informaţii publice că guvernul de la Budapesta a mărit consistent bugetul alocat minorităţii maghiare din România

Cea mai bună soluţie este să fie ignorati pentru că unul dintre obiectivele lor este să altereze atmosfera anului centenar al României. Parlamentul România ar trebui să adopte o declaraţie extrem de puternică legată de Centenar şi de obiectivul de ţară că România vrea să îndepărteze efectele pactului Ribbentrop-Molotov. Să îi lăsăm pe maghiari să bată câmpii cu ce vor ei, avem lucruri mai importante" a declarat Băsescu pentru B1tv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-09Parerea ta...

ANONIM
09 Ian 2018

Dupa razboi multi viteji se arata. Cand erai presedinte nu gandeai asa. Erai interesat de voturile minoritatii maghiare. Acuma ne dai lectii. Politicienii romani nu sunt patrioti. Macar anul acesta trebuie sa dea dovada ca tin la Romania si sa nu accepte ceea vea UDMR pentru voturile sale. DRAGNEA nu uita Romania nu e a ta.
RADUCAN GHEORGHE
10 Ian 2018

Nu de simpati politice vreau sa vorbesc, dar am vazut cum Basescu, în timpul mandatului său, la Budapeste fiind, când a fost întrebat de un ziarist...când va fi autonomie transilvană, acesta a răspuns: „Aici pot sa va dau un raspuns pe loc”: Niciodată! Va rog sa verificați! Eu am vazut la televizor, in direct...
ANONIM
10 Ian 2018

Remarcați totuși că, sașii, tătarii, turcii, aromânii sau chiar și romii, etc., încă nu au solicitat ''autonomie" ?
ROMA
10 Ian 2018

kelemen hunor si gasca de unguri care tot streseaza romanii cu aberatiile lor trebuiesc arestati.dovada este clara atenteaza la suveranitatea si teritoriu romaniei.in orice tara acum erau in lanturi.sri politia parchetul ce fac?sunt si astia tradatori de tara se uita ca magarul la poarta noua?
HADRIAN
10 Ian 2018

Sa nu uitam ca si fostul PD al domnului Basescu s-a lasat santajat de UDMR. Cu varf si indesat. Ca acum domnul Basescu le da cu ...pam plezirul...c-o fi, c-o pati... Cam palida opozitie! Poporul maghiar a avut din totdeauna, de cand a ajuns in Europa cu rezervele de hrana sub seile cailor o slabiciune pentru popoarele stabile pe campurile lor, in special pentru romani. Cu dreptul fortei, in 1437, ne-a considerat natiune tolerata. In 1848, asa zisul iluminist Kosuth ne-a vrut supusii lui. Bela Kun, in 1918, ne-a dorit natie de sacrificiu in viitoarele lagare de concentrare sovietice maghiare. Dar de aici li s-a tras. Fara frica am luat cu asalt Budapesta si le-am aratat si lor drumul spre libertate. Drept multumire, in 1940 ne-au luat jumatate din Transilvania. In patru ani ne-au ucis o jumatate de milion de conationali. Chiar daca majoritatea au fost evrei cu limba materna maghiara pe noi ne-a durut, asa cum ne-a durut uciderea miilor de romani nevinovati. Dar noi nu suntem razbunatori. Totusi, nu vrem sa ne provoace in continuu. Mai ales acum, cand toti avem dreptul la o viata civilizata. Dar daca instinctele lor barbare nu pot fi tinute in frau, ii vom ajuta sa se abtina. La fel, domnul Basescu sa nu ne mai dea noua lectii. Dumnealui nu stie cat ii trebuie unui profesor sa pregateasca o expunere. E depasit de situatie. Ar face mult mai bine daca s-ar gandi unde a facut sa dispara flota romana. Iata intr-adevar o preocupare cu folos si pentru dumnealui!
CORNEL
10 Ian 2018

Parlamentarii din CEHIA si POLONIA nu accepta solicitarile minoritatii maghiare. Singura tara care Nu are COLOANA VERTEBRALA si face orice ca sa primeasca VOTURILE minoritatii maghiare in Parlament este ROMANIA,. LIDERII PARLAMENTARI ( Dragnea etc) URASC ROMANIA...Ei vand si pe mama lor pentru un VOT al UDMR..MARE PACAT ...SA FIE BLESTEMATI daca vor continua!
ANONIM
11 Ian 2018

Maghiari cer iar politicienii romani fac. EI FAC ORICE PENTRU VOTURILE UDMR. Urasc ROMANIA si fac ceea ce vrea UDMR. Nu e normal si nu trebuie. DRAGNEA CE FACI? DAI DREPTURI ILEGALE? 10% PENTRU MAGHIARI CARE SUNT IN BUCURESTI ? NU STII ? NE CREZI PROSTI. AI VRUT SA DAI DREPTURI PENTRU MAGHIARII . IN ALTE TARI NU SE ACCEPTA IAR TU ESTI DE ACORD...SA FII BLESTEMAT ...DACA VEI CONTINUA CU ASA CEVA ...
COSTEL
15 Ian 2018

Ambasada Romaniei de la Budapesta a avut acoperita emblema 8 ore . MAE nimic nu spune. Ministrul MELESCANU nu stie sau nu vrea sa stie ? Guvernul DRAGNEA ce face?
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Ruşii, Sistemul şi puiul la rotisor Orice om cu capul pe umeri nu are cum să nu-i dea dreptate Monicăi Macovei. Candidatul independent la Preşedinţia României face un apel la politicienii UDMR, dar şi la contracandidaţii Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu să fie o ţâră mai responsabili. „Nu aprindeți chibritul!”, trage Macovei semnalul de alarmă. „Este iresponsabil să produci o criză politică atunci când ai un conflict, un război la granița de est a României, când Federația Rusă atacă și când sunt și declarații ale președintelui Ucrainei care se referă la amenințări chiar împotriva României”, spune Monica Macovei, concluzionând: „Temele autonomiei Ţinutului Secuiesc și suspendării președintelui sunt atentate la siguranța națională”
07 Sep 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray