2019-12-15 17:34

Băsescu dă cărţile pe faţă! Recunoaşte care a fost una dintre ERORILE mandatului său

 |  15:03
Băsescu dă cărţile pe faţă! Recunoaşte care a fost una dintre ERORILE mandatului său

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a declarat în plenul de miercuri al Senatului, că o greşeală a mandatului său prezidenţial a fost că nu a vorbit despre respectarea drepturilor omului în România, ci doar despre justiţie.

"Esenţial este ca această legislaţie pe care o modernizaţi şi o modernizăm acum să evite abuzurile şi să plece de la premisa că respectarea drepturilor fundamentale ale omului este piatra de temelie a unei Românii moderne. Este una dintre erorile pe care eu le-am făcut în mandatul meu şi să nu mai fie făcută în continuare. Am vorbit doar de justiţie, n-am vorbit şi despre respectarea drepturilor fundamentale. Este timpul să aducem pe picior de egalitate nevoia de justiţie, prin respectarea drepturilor fundamentale", a afirmat actualul senator şi lider al PMP, Traian Băsescu, la "Ora Guvernului", unde ministrul Justiţiei a fost chemat de Opoziţie să dea explicaţii pe marginea raportului GRECO.

Liderul PMP a adăugat că raportul GRECO atrage atenţia doar asupra unor teme, nu realităţi ale legilor Justiţiei, adăugând că o modificarea a legislaţie juridice este necesară, iar în cea mai mare parte modificările sunt corecte.

"Aş începe, salutând raportul GRECO. Este un raport care atenţionează asupra unor teme şi nu asupra unor realităţi ale legilor, pentru că nici în momentul de faţă nu avem legile promulgate. După raportul GRECO, legile au trecut prin ciurul CCR şi convingerea mea este că au fost aduse la limita de constituţionalitate care este greu de contestat de oricine. Aş face o remarcă specială pentru a diminua demagogia chiar din Senat. Se agaţă foarte mulţi de crearea acelei secţii speciale pentru magistraţi în Parchetul General, dar dragi colegi, această secţie există în DNA, o direcţie a Parchetului General. Faptul că se duce într-o structură mult mai neutră decât DNA eu cred că este un progres al legislaţiei. În al doilea rând, legile justiţiei sunt din anul 2004 şi 303, 304 şi 317. Sunt legi care au fost scoase destul de rapid pentru că România era în plin proces de negociere. Cei 14 ani au arătat că sunt necesare modificări şi eu susţin că cea mai mare parte a modificărilor aduse sunt corecte. V-o spune un om pe care nu demult, împreună liberali şi PSD, îl acuzaţi că a pus pe picioare justiţia, modul cum a pus-o, dar vreau să vă spun aici că îmi asum responsabilitatea pentru tot ceea ce ţinea de preşedinte în evoluţia justiţiei din 2004 până în 2014, cu cele bune şi cu erorile făcute, iar rostul procesului care are loc acum în Parlament şi legat de legile de funcţionare a justiţiei şi legat de codurile penale sunt revizuiri necesare în scopul evitării chiar şi a abuzurilor pe care nimeni nu le poate constata că nu s-a petrecut, cel puţin în procesul de anchetă penală", a completat Băsescu de la tribuna Senatului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-09Parerea ta...

UN ROMAN NECAJIT
09 Mai 2018

Ai distrus spitalele, a taiat pensiile si salariile, ai spus ca nu mai avem nevoie de autostrazi pentru ca dumneata mergi cu elicopterul, ai spus ca nu ai invatat la scoala totusi si ai ajuns presedinte, etc...Chiar crezi ca, noi uitam...Mai bine mergi acasa si ii lasi pe altii sa faca politica....
RENDES LACI
10 Mai 2018

De acord cu UN ROMÂN NECĂJIT, dar pe cine să lăsăm să facă politică, ăștia de acum dau salarii, pensii, spitale, fac mii de km de autostrăzi și Doamne ce bine o ducem..... Concluzia e simplă unde sunt acei alții ce știu să facă politică, de afli de ei spune-mie și mie că tare i-aș vota.
ANONIM
14 Mai 2018

mandatul tau in care ai fost pus de securisti si mult iluminata kodrutza a fost un model de impostura si incompetenta coroborat cu desfrau si hotii la scara mare din avutia tarii ,mai hahalera nebuna si proasta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray