2020-02-21 20:40

Băsescu, despre scenariile în care Rusia poate ataca România: Separatiştii vor să ajungă la braţul Chilia

 |  19:57
Băsescu, despre scenariile în care Rusia poate ataca România: Separatiştii vor să ajungă la braţul Chilia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că în proporţie de 99, 99% Rusia nu va ataca România, dar a punctat că nu trebuie exclusă posibilitatea ca ţara noastră să fie totuşi atacată de o forţă militară de talia Rusiei, chiar şi în proporţie de 0, 01%. Preşedintele a mai anunţat că Nova Russya este o ameninţare pentru România, după ce separatiştii au anunţat că pot ajunge la frontiera cu statul român, pe la braţul Chilia. Acesta a enumerat că printre motivele pe care le-a invocat la summit, astfel încât România să beneficieze de apărare pe flancul estic se află lanţul de conflite îngheţate din jurul Mării Negre. În plus, Băsescu a mai reiterat faptul că posibilitatea enunţată de Petro Porosenko, ca Rusia să ajungă la Bucureşti, este foarte redusă.

Traian Băsescu a afirmat că summit-ul  NATO din Ţara Galiilor a fost un scucces pentru România şi a explicat că ţara are garanţia că va fi apărată:

România este în urma deciziilor summit-ului NATO din Țara Galilor o țară ce va fi apărată în orice scenariu de război. NATO nu are un buget la Bruxelles pe care îl distribuie țărilor, ci statele care vor trebui să contribuie prin protejarea prin forțe navale, aeriene, terestre, vor scoate bani din buzunar pentru securitatea României.

Lanţul de conflicte îngheţate

Ulterior, preşedintele a enumerat motivele pe care le-a enumera la summit pentu ca Romania sa benefieze de o apărare mai puternică faţă de Rusia: “Am subliniat lanțul de conflicte înghețate din jurul Mării Negre. Toate conflictele sunt controlate de Federația Rusă și pot fi activate, încălzite pe rând sau toate odată. În urma anexării Crimeei, flota de la Sevastopol a Rusiei se află doar la 160 de mile marine de frontiera României. Acolo se află crucișătorul Moscova, fregate, distrugătoare, care în 6 ore pot fi pe coasta românească a Mării Negre. Ucraina. Evenimentele din Ucraina care au fost pentru noi un argument formidabil care demonstrează că Rusia poate acționa irațional. Și atunci de ce să excluzi posibilitatea ca și asupra țării tale (României, n.red.) s-ar putea produce asta. În proporție de 99,9% o agresiune asupra României din partea Rusiei nu se poate produce. Dar rămâne un 0.01%.”

Nova Russya este o ameninţare pentru noi

Totodată, preşedintele a  mai anunţat că   Nova Russia este  o ameninţare pentru România, după ce separatiştii au anunţat că pot ajunge la frontiera cu România:

“Nova Russia. Acest concept este o nouă amenințare la adresa securității naționale a României. Planul lui Vladimir Putin este să ajungă la Dunăre. Ieri, unul din liderii teroriștilor din Estul Ucrainei a anunțat că obiectivul lor este să ajungă la frontiera României, adică pe brațul Chilia”, a spus acesta la Cotroceni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-07Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
07 Sep 2014

La Chilia trebuie sa stea toata clica de hoti a Kiorului la munca silnica pe viata Tudor Gheorghe-La Chilia-n port-e un cantec special pentru clica Udroaicei si a Kiorului,tradatorii Romaniei
RADU
08 Sep 2014

As vrea desi nu-mi doresc defel, sa vad reactia guvernantilor nostri cand pericolul s-ar apropia de Romania.Ce-ar face, ce legi ar mai da. ori ai vedea exodul lor pe formula "scapa cine poate ". Pe cine ar mobiliza, ce tehnica ar scoate 'din joben", pe cine s-ar baza in asemenea momente ?? pe membrii de partid, pe, potentatii zilei si odraslele lor ?? Ca pe rezerva armatei nici intr-un caz. pe simplul motiv ca ea exista dar, lipseste cu desavarsire. Poate pe cei avansati politic la "apelul bocancilor". Ori poate asta a fost si ideea !!.Inlocuirea rezervei cu oamenii lor,gen turcescu si altii. A, sa nu-l uitam pe valorosul 'colonel" duda consortul margaretei. Sper sa nunfiu acuzat de lez-majestate cumva !!!
PT.RADU!
08 Sep 2014

:)))))
HANIBAL
16 Sep 2014

Pazea,Basescu,vine Putin si te ia!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine