2020-07-05 02:38

Băsescu, despre suspendarea lui Iohannis: O prostie

 |  16:56
Băsescu, despre suspendarea lui Iohannis: O prostie

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a catalogat joi, la Buzău, drept 'o prostie' o eventuală tentativă de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

'Preşedinţii nu se suspendă în funcţie de sondaje, preşedinţii au mandate şi nu poţi să profiţi de faptul că un preşedinte, prin atitudinea lui, generează pierdere de popularitate şi să profiţi de asta şi să-l suspenzi. (...) Preşedintele Franţei este nepopular pentru că a introdus reforma pieţei forţei de muncă pe care Boc (fostul premier Emil Boc -n.r.) a făcut-o, Slavă Domnului! Liberalizarea forţei de muncă vrea să o introducă şi Holande şi ar trebui ca francezii să zică: Hai să-l suspendăm! pentru că toate sindicatele sunt împotrivă. Dar nu veţi găsi partide politice în Franţa care să spună, dacă tot este nepopular, hai să-l suspendăm!', a declarat Traian Băsescu, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, 'tocmai datorită siguranţei mandatului, preşedintele trebuie să fie capabil să vorbească despre lucrurile care trebuie făcute, chiar şi atunci când sunt neplăcute'.

'Un guvern este de multe ori în situaţia de a-şi pierde majoritatatea şi, printr-o moţiune de cenzură, să cadă şi generezi instabilitate politică, dar cel căruia Constituţia îi garantează stabilitatea funcţiei este preşedintele. El, în momente de criză, trebuie să-şi asume, de aceea suspendarea preşedintelui României este numai o prostie, este un optuzism fără limite', a adăugat liderul PMP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz