2020-02-26 00:37

Băsescu face DEZVĂLUIREA serii: Cine e VINOVAT pentru situația din JUSTIȚIE

 |  00:06
Băsescu face DEZVĂLUIREA serii: Cine e VINOVAT pentru situația din JUSTIȚIE

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat, joi, la Timişoara, că sistemul juridic este principalul vinovat pentru situaţia în care s-a ajuns în acest moment. Aceasta, spune politicianul, pentru că nu a reuşit să îşi facă singură curat în interior şi a dat, astfel, ocazia actualei puteri „să se urce cu picioarele pe ea”.

Situaţia în care a ajuns în acest moment justiţia în România este cauzată, în cea mai mare parte, exact de sistemul juridic, a declarat Traian Băsescu, la Timişoara. Într-o discuţie cu studenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, fostul preşedinte al României a menţionat că cea mai mare reuşită a sa în mandatele în care a condus ţara a fost conducerea sistemului de drept din România pe calea cea bună.

„Cea mai mare reuşită a mea a fost justiţia. În momentul în care am preluat mandatul de preşedinte, justiţia era în situaţia în care la sediul unui partid din Bulevardul Kiseleff, unul de orientare socialistă, Rodica Stănoiu şi prim-ministrul stabileau dosarele care trebuie făcute. Cred că am reuşit să rezolv această problemă. Toată lumea era împotriva mea pentru că doar preşedintele putea să aprobe numirea procurorului general, de exemplu. Cea mai mare problemă a unui preşedinte de stat nu este să ştie despre diferite dosare, despre cine este acuzat. Eu nu am ştiut nici când fratelui meu i s-a făcut acel dosar penal, că a fost acuzat sau arestat”, a declarat Traian Băsescu, conform Tion.ro.  

Despre situaţia actuală a justiţiei din România, preşedintele țării din precedentul mandat a declarat că principalul vinovat pentru că s-a ajuns în aici este chiar sistemul în sine.

„Marea problemă a justiţiei din România este că nu au ştiut să îşi facă singuri curat în înăuntru. Au avut un procuror, a mai făcut un flagrant, a mai adus un martor fals, o probă, ceva, ei au zis: ei, asta e, se mai întâmplă, ce să faci… Dar omul acela vizat de anchetă a ajuns în puşcărie. Chiar ei, CSM (n.r. Consiliul Suprem al Magistraturii), ar fi trebuit să îl elimine din sistem, dar ei s-au protejat acolo între ei. Iar asta le-a oferit celor din actuala putere oportunitatea să se poată urca cu picioarele pe ea (n.r. pe justiţie). Ei vor să şi-o subordoneze acum total. Îmi pare rău, mă enervez când vorbesc despre justiţie… Toată lumea spunea că justiţia pe vremea lui Băsescu era cum era…”, a declarat fostul preşedinte.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-08Parerea ta...

#. 2 PERI
10 Mar 2019

Concluzie : politicul = justiție = # injustiție
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine