2020-07-03 17:50

Băsescu FACE PRAF ideea alegerilor anticipate: ”Cred că e o GREȘEALĂ. E riscant”

 |  21:04
Băsescu FACE PRAF ideea alegerilor anticipate: ”Cred că e o GREȘEALĂ. E riscant”

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că nu înțelege rațiunile pentru care PNL vrea declanșarea alegerilor anticipate parlamentare, căci un astfel de proces are loc doar atunci cînd există un scop, or scopul nu există.

Europarlamentarul PMP a mai subliniat că e o greșeală declanșarea procedurilor pentru anticipate fără a ști dacă ajungem acolo. În plus, România va împrumuta mulți bani anul acesta, or anticipatele sunt o „fantezie politică” ce va costa mulți bani pe care nu politicienii îi vor plăti, ci românii. Mi s-ar părea ridicol ca un partid, o forță politică de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea - să-și oblige premierii să demisioneze, a mai precizat, pentru B1 TV, fostul președinte.

”Una e dacă aveau un scop. Putea fi, de exemplu: ”un procent de 66% ca să pot revizui Constituția și-mi arată că am 70% deci e un moment potrivit să-mi ating acest obiectiv”. Acum discutăm de un partid care are între 35-40% în sondajele favoabile, care nu poate ținti la a avea două treimi. Poate face alianțe cu oricine, dar încă n-am auzit niciun început de discuție despre alianțe post electorale pentru revizuirea Constituției. Asta ar fi singura justificare.

Ca să declanșezi acum procedurile pentru anticipate, peoceduri care necesită cel puțin 3 luni, trebuia ca dezbaterea să fie terminată până acum și să știu că rezultă că vrem o republică prezidențială sau o republică parlamentară sau vrem parlament unicameral, aceste dezbateri n-au avut loc. E greu de explicat motivul pentru care forțezi intrarea în instabilitate politică, pentru că asta înseamnă să-ți cadă guvernul.

Mi s-ar părea ridicol ca un partid, o forță politică de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea - să-și oblige premierii să demisioneze. 

Cred că e o greșeală declanșarea procedurilor fără a ști dacă ajungem acolo. E riscant, mai ales că România trebuie să împrumute foarte mulți bani anul acesta. Costurile la aceste fantezii politice nu le plătesc cei care iau deciziile. Populația va plăti”, a explicat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban s-au declarat în favoarea organizării de alegeri anticipate în perioada următoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-10

In legatura cu acest articol...

Sora Gabrielei Firea a fost dată afară de la Garda de Mediu. Reacția dură a primarului general

DECIZIE. Sevil Shhaideh nu va mai face parte din Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

TUDOSE: “După ce l-am cunoscut mai bine pe PONTA, am început să îl regret pe DRAGNEA”

Nu sunt BANI. Guvernul vrea să amâne dublarea ALOCAȚIILOR
Parerea ta...

MINORITAR LA TINE ACASă
11 Ian 2020

Este o afacere serioasă " Basista ", dar asta nu înseamnă că concurenții nu se vor distra puțin unul pe celălalt pe parcursul politice corupte și mizere indiferent de etnie.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz