2020-04-05 11:29

Băsescu îl ATENȚIONEAZĂ pe Iohannis: ”Aveți toată responsabilitatea pentru numirile la șefia marilor Parchete!”

 |  23:04
Băsescu îl ATENȚIONEAZĂ pe Iohannis: ”Aveți toată responsabilitatea pentru numirile la șefia marilor Parchete!”

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că președintele Klaus Iohannis își asumă principala responsabilitate pentru numirile la șefia marilor Parchete. Controversele publice sunt acum transferate la domnul Iohannis și cu asta basta, a punctat fostul șef de stat.

„Problema doamnelor Scutea și Hosu nu ține de Secția de procurori a CSM, ci de asumarea de către președinte a unor candidați care au destule semne de întrebare asupra lor. Din momentul în care ministrul Justiției a trimis aceste propuneri cu probleme, și-a asumat responsabilitatea. Dar cea mai mare responsabilitatâte revine președintelui, care e de neconceput dacă n-ar fi avut o fișă cu întreaga activitate a celor două. Nu putea semna decretul fără să aibă toate informațiile. Deci președintele și-a asumat numirile. Legea îl face unic semnatar al decretului. Controversele publice sunt acum transferate la domnul Iohannis și cu asta basta”, a declarat fostul președinte, pentru B1 TV.

 Președintele Klaus Iohannis i-a numit în funcție, în această săptămână, pe șefii celor trei Parchete la recomandarea ministrului Justiției, în ciuda avizului negativ al CSM.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine