2020-06-05 22:34

Băsescu îl ATENȚIONEAZĂ pe Iohannis: ”Declarația de la Sibiu dovedește SLĂBICIUNEA Uniunii Europene”

 |  17:04
Băsescu îl ATENȚIONEAZĂ pe Iohannis: ”Declarația de la Sibiu dovedește SLĂBICIUNEA Uniunii Europene”

Documentul adoptat la Sibiu dovedeşte, încă o dată, slăbiciunea Uniunii Europene, întrucât există contradicţii între prevederile ei şi realitate, la Baza Aeriană Kogălniceanu deocamdată nefiind prezent niciun soldat german sau francez, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în cadrul unui eveniment de la Bacău/

"Documentul adoptat la Sibiu dovedeşte, încă o dată, slăbiciunea Uniunii Europene. S-au făcut câteva enunţuri de genul: 'Vom apară o singură Europa de la est la vest şi de la nord la sud'. Ce să spun, o apărăm dar deocmadata n-am văzut niciun soldat german sau francez la Kogălniceanu (Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu - n.r.), ci soldaţi americani. N-am văzut niciun avion francez la Turda, ci o aviaţie de vânătoare americană", a spus fostul preşedinte, conform B1tv.

Traian Băsescu s-a referit la un alt punct a declaraţiei de la Sibiu care prevede: "Nu vom lăsa loc la diviziuni care sunt împotriva interesului colectiv'"

"Deci la trecutul summit informal al UE, tocmai se stabilise Europa cu mai mule viteze, Europa cu mai multe proiecte... Ce facem? Acum ne-am trezit să spunem că nu vrem o Europă diviziata, dar o divizam chiar prin deciziile oamenilor politici europeni. La Bruxelles se discută bugetul separat pentru Zona Euro, dar este în contradicţie cu ceea ce s-a întâmplat la Sibiu", a mai spus Traian Băsescu.

"Mai avem în declaraţia de la Sibiu: 'vom continua să protejăm modul noştri de viata'. Eh, aici chiar m-a dat gata! Umplem Europa de musulmani, nu mai facem brad de Crăciun la Strasbourg şi târgul de Crăciun de la Bruxelles să nu-i supărăm pe musulmani, şi viu la Sibiu să spun că 'nu vom accepta schimbarea modului nostru de viață'".

"Este o declaraţie pentru populaţie (...), este o declaraţie care nu rezolvă nimic", a concluzionat Traian Băsescu.

Nu în ultimul rând, fostul şef de stat a indicat faptul că politicienii europeni nu au curaj să spună adevărul datorită "corectitudinii politice".

"Marea problemă a politicienilor europeni e că din cauza acelui 'politically correct' (corectitudine politică - n.r.), nu spun adevărările Uniunii Europene, nu spun drumul pe care trebuie să-l urmăm şi nu au curaj să spună lucrurile prin care-şi asuma ceva", a completat fostul preşedinte.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine