2020-06-02 18:51

Băsescu îl AVERTIZEAZĂ pe președintele Iohannis: ”Va fi extraordinar de GREU!”

 |  22:35
Băsescu îl AVERTIZEAZĂ pe președintele Iohannis: ”Va fi extraordinar de GREU!”

Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că va fi foarte greu să fie formulată o întrebare care să genereze emoție și să îi facă pe români să se prezinte la urne la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

”Va fi extraordinar de greu să generezi o întrebare care să producă emoție și să stimuleze venirea la vot. Sunt subiecte extrem de discutate. Emoția acestor subiecte în spațiul public este deja depășită. Dar voi fi unul care să susțină reușita referendumului. Problema este dacă mai există în societate emoția care să împingă la vot”, a spus fostul președinte. 

Traian Băsescu a continuat precizând, din nou, că este foarte complicat și riscant să se găsească o formulă care să cuprindă toate aspectele propuse de președinte. 

”A doua problemă a acestei teme este constituționalitatea. Nu poți să spui că cei acuzați pentru corupție nu pot fi niciodată amnistiați sau grațiați, în schimb cei care au tâlhărit, pedofilii, cei care au ucis, cu ăia n-ai nimic. Aici trebuie găsită formula corectă pentru că nu poți să discriminezi între pedofil și corupt. 

Definirea corupției este o altă problemă pentru că noi avem actele de corupție definite în Codul Penal și avem Legea 78/2000 care definește niște fapte asimilate corupției. Întrebarea, dacă vrea să cuprindă toată aria, va fi extrem de dificilă. Asta este cu atât mai sensibilă ca problematică pentru că cele mai multe condamnări de corupție sunt pe fapte asimilate corupției. Celebrul abuz în serviciu este faptă asimilată corupției. Deci e complicat și riscant”, a mai spus Traian Băsescu pentru B1tv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-04Parerea ta...

ANONIM
05 Apr 2019

Ați zice că Traian Băsescu propune "convingerea" alegătorilor votanți cu emoții ?
@ ANONIM
05 Apr 2019

Păi nu asa a făcut cu minciuna cu 300 de parlamentari ??? Dacă se aplica el azi era un neica nimeni....dar așa cu cca 600 a intrat si rl si da cu gura ....de altceva nu este bun
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine