2020-08-12 13:20

BĂSESCU, încă un atac la DRAGNEA: „Pentru el, România este o tarabă pe care scrie - totul de vânzare”

 |  12:03
BĂSESCU, încă un atac la DRAGNEA: „Pentru el, România este o tarabă pe care scrie - totul de vânzare”

Pentru Liviu Dragnea, România a devenit o tarabă unde totul este de vânzare, gazele naturale, funcţiile de ministru şi inclusiv Limba Română, comentează liderul PMP Traian Băsescu. El acuză că UDMR desfăşoară, cu complicitatea PSD, o „politică agresivă de deromânizare şi maghiarizare” a zonelor în care locuiesc minorităţile maghiare, informează News.ro.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris vineri pe pagina sa de Facebook că Ordonanţa nr. 9/2018 care stabilea ca la clasele primare cu predare în limbile minorităţilor orele de Limba Română să fie predate de profesori români a fost o măsură corectă, în condiţiile în care mulţi învătăţori etnici maghiari au fost pregăţi în şcoli de limbă maghiară şi nu stăpânesc atât de bine Limba Română.

„Totul de vânzare! În luna august 2018, prin Ordonanţa nr. 9, se stabilea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limba Română să fie predate de profesori  absolvenţi ai facultăţii de Limbă şi literatură Română. A fost o măsură corectă, având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari,cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limbă maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii Române”, a scris Traian Băsescu.

El acuză conducerea UDMR că desfăşoară, în complicitate cu PSD, o „politică agresivă de deromânizare şi de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari”.

„A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018. Textul care susţinea învăţarea Limbii Române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă. Oare unde au fost patrioţii de la ALDE?”, mai spune Băsescu.

Liderul PMP atrage atenţia că e o „ticăloşie” vânzarea Limbii Române, „cel mai puternic liant al acestei naţiuni”, în anul centenar, adăugând că pentru Liviu Dragnea, ţara noastră a ajuns o tarabă unde totul este de vânzare, inclusiv Limba Română.

„Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie <>, de la gaze naturale, înzestrarea armatei şi funcţii de ministru până la Limba Română”, a conchis Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-28Parerea ta...

ANONIM
28 Sep 2018

DA, dar pentru tine tara a fost de vanzare Ai vandut o incepand cu flota si terminand cu gazele de sist si Rosia MontanaScarboasa fiinta mai esti Scarboasa si rea SIKTIR JAPITA VANDUTA!
ANONIM
28 Sep 2018

Dar ce a vandut DL Dragnea ?Deocamdata nimicEl nu a facut rau fata de tine care ti ai bagat fiica (o proasta analfabeta )ca europarlamentar pe banii tarii ca sa ne faca de ras cu gafele ei de proasta El nu este ca tine o fiinta abjecta si perfida si de aceea ti e ciuda Cum vezi unul mai bun ca tine cum vezi rosu in fata ochilor
ANONIM
28 Sep 2018

Tu vorbesti?Tu care inglobezi in tine toata zgura acestei tari Pe toti golanii si toate golaniile din aceasta tara le inglobezi tu in fiinta ta abjecta de potlogar nenorocit
ANONIM
28 Sep 2018

Nu mai ai rusine ,animalule!
ADEVARUL DOARE LA MAFIA PSD..
28 Sep 2018

Ceea ce a facut puscariasul dragnea pentru a nu pierde puterea o putem numi tradare cu T.Nu am nici o treaba cu basescu , dar sa dai ordonanta prin care invatatorii romani sa nu poata preda limba romana e criminal. Crede cineva ca in Romania un invatator maghiar care preda limba romana il va educa pe elev in spiritul lui Eminescu sau Creanga ? Cu toate pacatele lui basescu are dreptate. Puscariasul draknea a vandut si limba romana de frica pierderii puterii. UDMR iar a jucat la șantaj cum face din '90 pana in prezent. Asa va juca cu oricine vine la putere. De fapt ei sunt vejnic la butoane.
CIUMA ROSIE PORCINA
28 Sep 2018

concluzia?......cine mai voteaza ciuma rosie (care-l include si pe securistul Qiombete) sa se duca dracului
ANONIM
28 Sep 2018

Catastrofa asta chioara s a folosit de UDMR la maxim S a folosit de ei si le a permis toate porcariile posibile inclusiv bataia de joc asupra lui AVRAM IANCUAcum s a intors ca o curva scarboasa
BELLU
29 Sep 2018

jigodii-jigodiilor si superjigodia neamului !
ANONIM
29 Sep 2018

DUPA 1989 ROMANIA A FOST CAPTURATA DE BANDITI, MAFIOTI, HOTI, TALHARI, DERBEDEI, GOLANI, TRADATORI, ETC SI NU VA MAI FI IN VECI RECUPERATA ............
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz