2020-01-27 04:20

Băsescu nu se lasă: O să mă judec cu Dodon pentru ca mi-a retras cetățenia Republicii Moldova

 |  15:01
Băsescu nu se lasă: O să mă judec cu Dodon pentru ca mi-a retras cetățenia Republicii Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat marţi decretul pentru retragerea cetăţeniei pentru Traian Băsescu. La randul sau, fostul presedinte al Romaniei spune ca nu va accepta usor acest lucru si isi va cauta dreptatea in justitie.

"Caut cel mai bun avocat din Republica Moldova. Am termen şase luni. Decretul produce efecte după şase luni şi caut avocat şi o să mă judec cu Dodon", a spus fostul sef de stat, completand astfel declarantiile anterioare, potrivit carora considera ca "un preşedinte promoscovit retrage cetăţenia unui cetăţean al Republicii Moldova doar pentru că nu gândeşte ca el. Or, eu nu o să pot gândi ca un bolşevic niciodată".

Igor Dodon a spus că cetăţenia i-a fost acordată "în mod ilegal" fostului preşedinte al României.

"Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalităţii Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldovenească şi existenţa poporului moldovenesc. Toate cele menţionate vin în gravă contradicţie cu prevederile legii supreme – Constituţia Republicii Moldova. Mai mult decât atât, în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei RM lui Băsescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenţei urmăririi penale", a declarat preşedintele Republicii Moldova.

Dodon spune că, prin retragerea cetăţeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu, repară încălcarea legii, comisă de fostul preşedinte.

"Respectul faţă de Republica Moldova, faţă de poporul nostru, faţă de istoria noastră de secole, faţă de suveranitatea şi independenţa noastră va fi în continuare o preocupare de bază pe parcursul mandatului oferit de popor. Şi oricine atentează la aceste valori şi realităţi va avea de suportat consecinţele care se impun conform legii", încheie Igor Dodon.

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-05Parerea ta...

BĂSESCU
05 Ian 2017

CĂȘUNEANU, SCUMPILICIULE, AID SĂ MĂ ȚUCI DIRECT LA GĂOZ ȘI MAI AID SĂ-MI SUFLI ÎN TARAGOT, BĂI, CĂKACIULE CU BOLENTIN.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine