2020-05-27 04:01

Băsescu PIERDE RĂZBOIUL cu Dodon şi poate rămâne fără CETĂȚENIE. Ce spune fostul președinte

 |  11:06
Băsescu PIERDE RĂZBOIUL cu Dodon şi poate rămâne fără CETĂȚENIE. Ce spune fostul președinte

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a arătat dezamăgit de decizia instanţei de a-i respinge cererea de anulare a decretului de retragere a cetățeniei Republicii Moldova. Decizia magistratului nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel, în 30 de zile.

"Se respinge ca fiind nefondată cererea", a declarat judecătorul. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

"Nu am ce comenta. E decizia instanţei. S-a respins contestaţia noastră. Rămâne să mă sfătuiesc cu avocatul.", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu la ieşirea din sala de judecată, potrivit stiripesurse.ro.

Ultima ședință în acest dosar a avut loc la data de 15 decembrie 2017, Atunci avocatul lui Traian Băsescu a prezentat înregistrări video din cadrul unor emisiuni televizate, unde preşedintele Igor Dodon comentează retragerea cetăţeniei fostului preşedinte al României.

Apărătorul lui Igor Dodon, consilierul pe probleme juridice al președintelui, Maxim Lebedinschi, a precizat însă că, în timpul examinării cererii de primire a cetăţeniei moldoveneşti, Traian Băsescu era cercetat penal în România, iar legislaţia Republicii Moldova interzice acordarea cetăţeniei în asemenea cazuri.

Decretul privind retragerea cetățeniei moldovenești lui Traian Băsescu este unul dintre primele semnate de Igor Dodon în calitatea sa de șef de stat. Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova în mod oficial la 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. Traian şi Maria Băsescu au primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-22Parerea ta...

ANONIM
22 Ian 2018

Corect ...iata o justitie dreapta ...cum sa i se dea cetatenia unuiPENAL.....TIMOFTE CRED CA I.A DAT.O SUPA O BETIE CU ZBANGHIUL.
ANONIM
22 Ian 2018

Corect ...iata o justitie dreapta ...cum sa i se dea cetatenia unuiPENAL.....TIMOFTE CRED CA I.A DAT.O DUPA O BETIE CU ZBANGHIUL.
KNIGT
22 Ian 2018

Si au dat seama cu ce japita au deaface si vor sa i faca vant dar javra nu se lasa Afacut destul rau romaniei iar acum vrea sa incerce si acolo
DRAGI MOLDOVENI
22 Ian 2018

Nu va lasati pacaliti de dihania asta chioara Acesta nu e om este o creatura fara caracter Oribila si dementa Si a batut joc de tara noastra iar acum vrea sa faca la fel si cu voi
DACA DORITI UNIRE
23 Ian 2018

cu adevarat cautati sprijin de la persoane normale la cap nu de laun psihopat
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine