2019-08-25 16:38

Băsescu, PIERDERE mare în Senat: Se desființează Grupul PMP

 |  19:00
Băsescu, PIERDERE mare în Senat: Se desființează Grupul PMP

Senatorul Iustin Talpoş şi-a anunţat, luni, în plen, demisia din PMP şi trecerea la PSD, ceea ce duce şi la desfiinţarea grupului PMP din Senat.

„Vreau să vă anunţ că demisionez din grupul parlamentar PMP şi începând de azi voi activa în grupul parlamentar al PSD”, a declarat Iustin Talpoş, potrivit News.ro.

La rândul său, liderul grupului PSD, Şerban Nicolae, a precizat că social-democraţii au în acest moment jumătate plus unu din totalul senatorilor.

„Grupul parlamentar al PSD din Senatul României numără 68 de senatori plus cel care vă vorbeşte, ceea ce înseamnă că la acest moment grupul nostru reprezintă jumătate plus unu din total senatori, aşa cum se prezintă astăzi”, a afirmat Şerban Nicolae.

Tot el a precizat că grupul PMP nu mai funcţionează, întrucât nu mai întruneşte numărul minim de membri, respectiv şapte.

Potrivit Regulamentului Senatului, un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă are cel puţin şapte senatori care au fost aleşi pe listele aceluiaşi partid, ale aceleiaşi organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice sau alianţe electorale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-04Parerea ta...

ANONIM
04 Iun 2018

O sa cred cand il vad pe Basescu pe faras cu fi-su Valentin Ceausescu
ANONIM
04 Iun 2018

Opinați că Traian Băsescu ar fi trebuit să solicite CCR și după aceea parlamentului , invalidarea mandatelor parlamentare ale celor ce au părăsit partidul și înlocuirea lor cu candidații aleși pe listele PMP de pe pozițiile următoare ? Totuși dacă Traian Băsescu a rămas cu Robert Turcescu la Camera Deputaților, pare totuși a nu fi deranjat de chestiunea grupului PMP de la Senat, cameră a parlamentului a cărei desființare ar fi și propus-o ?
ANONIM
06 Iun 2018

Lasa limbajul elegant, nu strica graul pe gaste cu matrozul . el sta pe genunchi undeva de o vreme si inca mai are de stat
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray