2019-12-13 04:33

Băsescu refuză o lege făcută pentru o companie. Memorandumul cu Rompetrol, la reexaminare

 |  20:23
Băsescu refuză o lege făcută pentru o companie. Memorandumul cu Rompetrol, la reexaminare

Preşedintele Traian Băsescu a retrimis spre reexaminare Parlamentului Legea de aprobare a Memorandumului de înţelegere încheiat între statul român şi Rompetrol Group N.V., prin care KazMunaiGaz răscumpăra de la Ministerul Economiei cu 200 milioane dolari un pachet de 26,69% din acţiunile Rompetrol, informează Administraţia Prezidenţială.

În cerere, preşedintele subliniază că, în situaţia de faţă, stingerea litigiilor respective se putea realiza pe calea unei tranzacţii între Ministerul Finanţelor Publice şi The Rompetrol Group N.V., printr-o hotărâre adoptată de Guvern, potrivit competenţei sale de administrare a proprietăţii statului.

Preşedintele Băsescu atrage atenţia asupra faptului că legea supusă reexaminării are „un caracter individual“ şi nu reglementează o relaţie socială generală, ci o prealabilă înţelegere: „Aşadar, legea supusă reexaminării are un caracter individual, ea fiind concepută nu pentru aplicarea ei la un număr nedeterminat de cazuri concrete, ci într-un singur caz prestabilit expres, pentru realizarea tranzacţiei cu The Rompetrol Group N.V.“, se arată în cererea preşedintelui Băsescu.

 „Totuşi, Guvernul a ales calea unei iniţiative legislative, pe care a depus-o în Parlament. (…) Având în vedere competenţa legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii privind aprobarea Memorandumului de înţelegere încheiat între statul român şi The Rompetrol Group N.V. semnat la Bucureşti la 15 februarie 2013, în sensul respingerii acestei legi“, completează şeful statului, în cererea transmisă Parlamentului, notează aceeaşi sursă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray