2020-07-07 10:22

Băsescu, replică acidă la candidatul PPE pentru șefia Comisiei Europene: Weber este un candidat foarte slab!

 |  09:01
Băsescu, replică acidă la candidatul PPE pentru șefia Comisiei Europene: Weber este un candidat foarte slab!

Traian Băsescu surprinde cu un atac la candidatul propriei familii politice (PPE) la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber.

"Eu cred ca Weber este un candidat foarte slab. De regulă funcţia de preşedinte al Comisiei Europene o ocupă cineva care are experienţă de prim-ministru", a declarat Băsescu, la B1 TV.

Fostul preşedinte a afirmat că, în calitate de viitor europarlamentar PMP, partid membru al Popularilor Europeni, îl va vota pe Manfred Weber la şefia Comisiei Europene, însă are un alt favorit din rândul popularilor.

"Sigur că o să-l votez, dar realitatea este că este un om care a fost pe lângă administrație, a fost în diverse funcții, dar nu o funcție de execuție pe care să o ducă o perioada îndelungată. Ministru nu a fost niciodată. În aceste condiții, este un alt popular care este superb. Michel Barnier e unul dintre marii grei europeni, este cel care a negociat cu Regatul Unit brexitul, un om cu o experință extraordinară și care a pierdut la o diferența mică în congresul la care Junker a candidat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Are avantajul că e și un pro-român convins. Întotdeauna a încercat să ajute România", a mai precizat Băsescu.

Relaţiile dintre PMP şi PPE nu sunt foarte bune în ultima perioadă. La întrunirea PPE de la Sibiu, care a precedat summitul UE, reprezentanţii PMP şi ai UDMR, partide membre ale popularilor europeni, nu au fost invitaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz