2019-10-22 22:34

Băsescu trage SEMNALUL de ALARMĂ: ”România va fi aruncată în malaxorul neîncrederii europenilor”

 |  19:47
Băsescu trage SEMNALUL de ALARMĂ: ”România va fi aruncată în malaxorul neîncrederii europenilor”

Fostul președinte Traian Băsescu trage un nou semnal de alarmă privind adoptarea pe grabă a Legilor Justiților, fapt care ne-ar putea duce într-o ”zonă gri a Uniunii Europene”.

”Cu deplină iresponsabilitate,

Alianţa PSD – ALDE, impinge din nou România într-o zonă gri a Uniunii Europene, într-un moment în care, la Bruxelles (unde Guvernul României este total absent) se fac jocurile pentru constituirea nucleului dur al viitoarei configuraţii a Uniunii Europene cu “ritmuri şi viteze diferite“. Prost moment ca să semeni neâncredere, în loc să arăţi stabilitate, consecvenţâ şi abordări europene.

În loc să facă ce trebuie, Dragnea şi Tăriceanu au încredinţat tripletei de şmenari juridici şi politici, Florin Iordache - Şerban Nicolae – Steluţa Cătăniciu o Comisie Special, destinată a aduce justiţia sub controlul PSD prin modificarea legilor de funcţionare a justiţiei, care în nici un caz nu sunt o urgenţă şi nici nu deranjază dacă nu sunt modificate imediat.

Două sunt motivele care ne descalifică în momentul de faţă şi anume :

1.Modificarea legilor de funcţionare a justiţiei, (L 303/2004-statutul magistraților, L 304/2004- organizarea justiției și L 317/2004-organizarea CSM) prin care se urmăreşte punerea sub control a justiţiei cu o tuşă groasă către procurori.

2.”Revoluţia fiscal” ce va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018,pentru care nici statul şi nici companiile nu sunt pregătite, care este extrem de riscantă din punct de vedere al stabilităţii fiscal-bugetare a ţării şi în egală măsură este riscantă pentru companii.

Dacă aceste nefericite şi riscante iniţiative nu sunt abandonate imediat, România va fi aruncată în malaxorul neâncrederii europenilor şi al comunităţii de afaceri în care, odată intrat, îţi trebuiesc 4–5 ani să ieşi .” avertizează fostul șef al statului.

Băsescu atrage atenția și a unor măsuri economice care ar trebui luate urgent de actuala putere:

”În schimb, sunt urgenţe care, dacă ar fi rezolvate, ar consolida vocaţia noastră de ţară care poate fi un pilon al viitoarei Uniuni Europene cu “ritmuri şi viteze diferite” în Est şi anume:

a.Punerea în concordanţâ a zecilor de articole din cele patru coduri, constatate a fi neconstituţionale prin decizii ale CCR (art.147 alin.1 din Constituţia României) . Iar pentru ca lucrurile să fie în bună regulă şi pentru a nu fi făcute în slujba hoţilor, reformulările ar trebui să ţină cont pe deplin de recomandările Comisiei de la Veneţia.

b.Introducerea în legislaţia naţională a prevederilor Directivei 343/2016 a UE, cu privire la respectarea drepturilor fundamentale, lucru pentru care termenul limită este 01 Aprilie 2018.

c.Trebuie calmată inflaţia şi restabilită încrederea mediului de afaceri, prin amânarea cu un an a “revoluţiei fiscale” (split tva devenit extreme de neclar ca aplicare, mărirea salariului minim, reducerea impozitului pe venituri de la 16 la 10 la sută, transferul contribuţiilor la salariat etc) şi mărită capacitatea de absorbţie a banilor europeni, pentru a avea o creştere economică durabilă, în concordanţă cu potenţialul real de creştere a ţării. Până la urmă, o întrebare simplă: dacă în condiţiile actualului Cod Fiscal, România va înregistra anul acesta o creştere de 6,5 la sută, de ce schimbaţi profund Codul Fiscal ?

Trebuie înţeles că după un an cu un larg evantai de măsuri inflaţioniste, economia are nevoie de un an pentru stabilizare.

Măcar am conştiinţa împăcată că v-am spus” scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-12Parerea ta...

DORIAN CARLAN
12 Dec 2017

Ai sabotat mereu interesele romaniei Asa se face ca fondurile europene pana in 2020 sa fie mai mici cu 38 % fata de cat ar fi fost normal prin grija ta TI AI pus interesele tale in fata Pentru tine presedintia in cele 2 mandate a fost jecmanirea tarii de tine si acolitii tai si ascunderea probelor Atat ai putut atat ai facut
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
12 Dec 2017

cum e cu "marele licurici' adica mafia khazara Clinton care se duce la puscarie in USA? te mai pune sa furi ceva pentru Silberstein...Black Cube...Reciplia
ANONIM
13 Dec 2017

Ai distrus Romania....Ai distrus spitalele...impreuna cu BOC
ANONIM
13 Dec 2017

BABA VANGA de ROMANIA DAR CAND A FOST EL LA PUTERE NICI DRACU NU L-A BAGAT IN SEAMA PRUN EUROPA SI ACUM VINE SA ACUZE SI SA FACA PREVIZIUNI TU AI FOT UNUL DIN CEI MAIMARI TRADATORI SI JEFUITORI AI TARII EU MA TOT INTREB DE CE MAI ESTE BAGAT IN SEAMA KAZARUL ASTA INFECT??
ANONIM
13 Dec 2017

CLASA POLITICA POST COMUNISM a POLITRUCILOR SEMIDOCTI si MAFIOTI a tarat tara-n KKT, pentru ca nimeni dintre romanii adevarati nu s-au opus ori nu s-au bagat; unul ca-i anchilozat, altul ca e ocupat , altul ca-i speriat, altul ca n-a observat, altul ca a emigrat, unii chiar cu ei s-au dat…..ROMANIA-I DE INGROPAT. Mafia a inchitit PATRIA. ALOOO U.E. DE CE NU SUNT SOLUTIONATE NICI DUPA 25 DE ANI DOSARELE “Loviturii de stat din dec 1989″ si CELE ALE MINERIADELOR…..????…..ASTA DEMONSTREAZA CA DE 28 DE ANI IN ROMANIA CONDUCEREA STATULUI ESTE ILEGITIMA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray