2019-11-21 08:49

Băsescu transmite un MESAJ ferm: ”Eu sper că BREXIT nu se va finaliza”

 |  21:45
Băsescu transmite un MESAJ ferm: ”Eu sper că BREXIT nu se va finaliza”

Fostul președinte, Traian Băsescu transmite un mesaj ferm de uniune în cadrul Europei, alături, în continuare, de Regatul Unit. Băsescu este de părere că ultimele semnale și negocieri împotmolite sunt de natură a arăta că niciuna din părți nu vrea Brexit-ul.

”Negocierile pentru Brexit sunt împotmolite. De mai bine de un an, Michel Barnier din partea Uniunii Europene şi Theresa May premierul britanic îşi pun condiţii imposibile, ceea ce face ca negocierile să nu progreseze.

Personal, cred că această tehnică de negociere, nu face decât să confirme că nici una din părţi nu vrea despărţirea.

Foarte probabil, prin voinţa părţilor, procesul de ieşire al Regatului Unit al Marii Britaniei şi Irlandei de Nord, va fi frânat şi amânat cu un an, timp în care britanicii să poată organiza un nou referendum care, prin vot popular, să anuleze Brexit-ul şi să corecteze eroarea politică gravă al lui David Cameron de a declanşa un refendum într-un moment nepotrivit.

Când britanicii au votat pentru BREXIT, mulţi politicieni importanţi dar şi inconştienţi din UE s-au bucurat că vor scăpa de insistenţa insularilor care cereau aproape la fiecare Consiliu European debirocratizarea UE, reducerea enormului aparat de la Bruxelles, reducerea enormelor cheltuieli de funcţionare ale Uniunii, simplificarea legislaţiei, creşterea bugetelor pentru cercetare, alocarea echitabilă a resurselor destinate Politicii Agricole Comune etc. şi aveau dreptate .

Numai cu Regatul Unit în interior, Uniunea Europeană poate fi o putere globală economică şi militară.

Eu încă sper că, spre binele europenilor, BREXIT nu se va finaliza” scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook .


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-19Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Oct 2018

minte de ingheata apele...cei care vor anularea Brexitului sunt "MARII LICURICI"......la care le tot suge el chestiile....si ne-a mintit in 2004 ca el o "suge la un singur licurici mai mare"....DA DE UNDE....o suge cam la toti licuricii care-i dau ordine Concluzia ar fi cam asa -POLITICA DE PE LA NOI A FOST SI A RAMAS UN MARE BORDEL (acum nu stiu cum e cu politica prin alte parti) Realitatea este ca in eventualitatea ca democratii condusi de H Clinton castigau presedintia USA la ora asta era catastrofa in Europa si peste tot pe planeta .....iar regimul Trump incearca sa carpeasca gaurile facute de curvele democratilor Acest personaj nu poate sa fie credibil dupa toate porcariile pe care le-a facut,indiferent ce ar mai spune nu se mai uita nimeni la el...alooo Basescule se aude? prosti or fi aia de te-or mai crede
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray