2020-08-04 22:42

Băsescu TUNĂ și FULGERĂ: ”Un eșec de mari proporții la ONU”

 |  23:33
Băsescu TUNĂ și FULGERĂ: ”Un eșec de mari proporții la ONU”

Traian Băsescu a afirmat că eşecul României în ocuparea poziţiei de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU este rezultatul unei politici externe „abulice, fără consistenţă, fără inteligenţă”.

„România, un eşec de mari proporţii la ONU ! Estonia are o populaţie de 1,3 milioane locuitori. România are o populaţie de 22 milioane locuitori. Azi la ONU, România şi Estonia au fost în competiţie, în Adunarea Generală, pentru obţinerea unui loc pentru o perioadă de doi ani în Consiliul de Securitate al ONU . Rezultatul ? Catastrofal ! România 57 voturi. Estonia 138 voturi. România a primit factura unei politici externe abulice, fără orizont, fără consistenţă, fără inteligenţă şi mai ales, fără respect pentru interesul naţional. O politică externă care ar fi mai puţin distructivă pentru România şi dacă ar fi fost condusă de nişte TRĂDĂTORI DE ŢARĂ”, a scris Traian Băsescu, vineri pe Facebook.

Fostul preşedinte a adăugat că am pierdut susţinerea ţărilor arabe din cauza aventurii în care s-a lansat România cu mutarea ambasadei ţării noastre de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Am pierdut votul ţărilor arabe urmare a aventurii cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim ; Nu am avut votul statelor membre UE şi NATO datorită accentelor antieuropene şi antioccidentale din discursurile lui Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă ; Nu am avut votul aliaţilor tradiţionali datorită incompetenţei şi a inactivităţii lui Meleşcanu. Votul de astăzi de la ONU este măsura exactă a respectului de care se mai bucură România pe plan internaţional. Şi totuşi...Preşedintele României este titularul politicii externe. Doar demisia sau azvârlirea lui Meleşcanu din guvern nu este suficientă”, a conchis Băsescu.

Reacţia acestuia vine după ce Estonia a obţinut o poziţie de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU, pentru perioada 2020-2021, în detrimentul României, informează organizaţia internaţională. Estonia a obţinut locul de membru nepermanent după două tururi de scrutin, desfăşurate pe data de 7 iunie la sediul Naţiunilor Unite de la New York, în cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-07Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ -BONTON
09 Iun 2019

Petrov ,mai Petrov ,las o mai moale De vina sunteti voi opozitia care ati barfit tara la Bruxelles care ati facut pe dracu n patru ca imaginea Romaniei sa fie terfelita incepand cu tine si cu cacareala facuta de tine in justitie si terminand cu minunea asta a naturii de sas care pleca la siteuri arheologice cu stafidita de Carmelita lasand scaunul gol la forumul ONU din Italia Vezi niste prostii in capul tau pe care le amplifici fara sa gandesti De vina esti tu cu sasul ai inteles ?si opozitia voastra antiromania
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
09 Iun 2019

Asa este Petrov ,asa este cum zice,, cucuveaua bonton''Tu nu esti de cat un individ josnic ,colaborator al securitatii ceausiste un parvenit chior si prost Te ai dus pisat si beat la AMBASADA SUA atunci la suspendarea ta Vopiau sa te suspende pentru ca nu ai fost decat un rahat curvar nu presedinte de tara Un betiv hot si imoral O suga supusa si jegoasa a licuriciului UnINDIVIDprost si imoral SIKTIR
CUCUVEAUA -ROZ BETON
09 Iun 2019

Cum ai fi vrut sa voteze celelalte tari cand stiu cu cine au deaface Unde ai mai vazut ca un sef de stat sa umble beat in afara de ELTAN Unde ai mai vazut ca un sef de stat sa fie acuzat de falsuri si furturi de case ,de trafic de minori dusi in occident pentru a fi ucisi pentru a le lua organele,de indivizi pusi sefi de stat de statul paralel Unde ai mai vazut ca un ,,sef de stat sa arda 65 de tineri ca sa si puna un guvern docil si incompetent Unde ai mai vazut asa ceva bai ragalie ,bai PETROV?
CUCUVEAUA ROZ -BOMBON
09 Iun 2019

Esec a fost si intalnirea lui Iohannis din Bulgaria,esec a fost si forumul din Italia pentru Romania Esec a fost si la Sibiu unde Iohannis nu a folosit momentul pentru Romania Esecuri peste esecuri Ce sa astepti de la niste diletanti si incompetenti de ai plavanului Esec total bre johanus!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz