2019-10-17 11:07

Băsescu, un nou ATAC la Guvernul Dăncilă: ”Numai în timpul lui Ceaușescu mai exista o asemenea centralizare a puterii”

 |  18:42
Băsescu, un nou ATAC la Guvernul Dăncilă: ”Numai în timpul lui Ceaușescu mai exista o asemenea centralizare a puterii”

Fostul președinte este extrem de revoltat deoarece Guvernul Dăncilă a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost abrogat articolul privind predarea limbii române pentru minorităţile naţionale, măsură cerută de UDMR. A fost o mare greșeală pasul înapoi făcut din ordinul lui Dragnea și executat de Dăncilă fără crâcnire, a susținut Traian Băsescu, pentru B1 TV.

”Liderii UDMR au o politică de enclavizare a comunităților maghiare, iar Limba Română, după, cum se vede, îi incomodează foarte tare și au găsit un geambaș de teapa lui Dragnea, care să vândă Limba Română pentru interese politice. 

Sigur, convingerea mea e că Ministerul Educației a făcut o evaluare cu privire la numărul de profesori cu pregătire superioară, absolvenți de Filologie, Limbă Română, în regiune și a constatat că are cum să susțină un astfel de program. Cred că a fost o mare greșeală pasul înapoi făcut din ordinul lui Dragnea și executat de Docilă (Dăncilă) fără crâcnire.

Nu e prost cine cere, prost e cine dă. Ori prost, ori ticălos. Vor veni cu sloganul că acele cadre didactice specializate ar trebui să știe limba maghiară, lucru cu care sunt absolut de acord, dar în acele zone sunt destui absolvenți de Limba Română care vorbesc și limba maghiară”, a declarat senatorul PMP, pentru B1 TV.

”E clar că Dragnea a deformat statul român și, din păcate, instituțiile statului tolerează acest lucru. El e președintele Camerei Deputaților, nu executiv. Nu e treaba lui negocierea legii redevențelor cu OMV și Exxon, nu e treaba lui negocierea de armament, nu e treaba lui implicarea în dotarea mașinilor de luptă Piranha 5 cu turele din Israel. S-a ajuns la o situație fără precedent. Numai în timpul lui Ceaușescu mai exista o asemenea centralizare a puterii”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-28Parerea ta...

SANTAJ AL UDMR.
28 Sep 2018

Ungurii au jucat iar la santaj amenintzând ca nu mai sustin guvernul. Puscariasul draknea de frica ca va pierde puterea a cedat prin VÂNZAREA LIMBII ROMANE. ACEASTA DA TRADARE DIN PARTEA UNUI ''bun roman ''. Crede cineva ca acei copii care invata limba romana cu prof. maghiari vor auzi de Eminescu sau Creanga ? Mafia psd si-a vadut si limba romana pentru putere. INALTA TRADARE NENOROCITILORROSII.
MARCEL
28 Sep 2018

Ai uitat cat rau ai facut acestei tari? Cand vei pleca din politica? Ai apelat la UDMR cand a fost referendumul pentru demiterea ta. I-ai favorizat si ai uitat. Atunci cand erai presedinte ii favorizai. Este adevarat ca PSD a gresit de aceasta data. Toti politicienii faca asa . Si PNL si oricine are nevoie ...PACAT . Nu trebuia ca UDMR sa aiba aceleasi drepturi ca partid si sa fie in Parlament. In Albania, Grecia etc. NU SE PERMITE CA MINORITATILE SA AIBA ASTFEL DE DREPTURI. Participa in Paralament doar cu cate un deputat ...La noi UDMR isi face de cap...PACAT
ANONIM
29 Sep 2018

Nu inteleg ,daca te stii anormal si incompetentsi lacom la furat si la toate ,de ce domnule vrei sa ajungi la carma tarii?De ce chinui o tara intreaga daca stii ca nu esti in toate mintile?
BOREL
29 Sep 2018

numitul besea cel pletos sau javra ordinara, continua sa latre turbat si, inca liber, sa verse bale jegoase pe tot si pe toate … acest negustor de izmene si vapoare va termina la ocna cea mai adanca alaturi de alte scule pimpiste, pedeliste si leibarale la gramada !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray