2019-10-14 11:21

Băsescu: Viorica şi Meleşcanu i-au invitat pe şeici să vină cu banii lor să are pământul, să mulgă vaca, să tundă oaia lui Daea

 |  15:01
Băsescu: Viorica şi Meleşcanu i-au invitat pe şeici să vină cu banii lor să are pământul, să mulgă vaca, să tundă oaia lui Daea

Traian Băsescu îi critică pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu şi premierul Viorica Dăncilă pentru că fac turnee diplomatice în ţările arabe, cu mai mpuţin de două luni înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Fostul preşedinte spune că membrii guvernului ar trebui să viziteze capitale europene, pentru a afla care sunt problemele pe care le vor avea de gestionat în 2019.

"Meleşcanu, cel mai important agent de turism pentru turnee în lumea arabă

Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kuwait,Sultanatul Oman, Qatar, cu Dubai, Abu Dhabi, Kuwait City, Muscat şi Doha puncte turistice de escală pentru discuţii cu şeicii legat de priorităţile României în preşedinţia rotativă a UE .

În pregătirea mandatului României, Viorica şi Meleşcanu i-au invitat pe şeici să vină cu banii lor în ţară şi să are pământul, să mulgă vaca, să tundă oaia lui Daea şi nu în ultimul rând să facă turism.

Cu 7 săptămâni înaintea preluării preşedinţiei UE, destinaţiile premierului şi ale ministrului de externe trebuiau să fie Paris, Varşovia, Madrid, Berlin, Londra, Haga, Bruxelles, Praga, Viena, Dublin, Lisabona pentru ca premierul Dăncilă să afle şi să înţeleagă direct de la omologi priorităţile fiecărei ţări, ce poate şi ce nu poate accepta fiecare din statele membre legat de Brexit, migraţie, bugetul UE, emisii de carbon (încălzirea globală), relaţia cu Iranul şi soluţia pentru Siria, politica energetică, securitatea UE, Strategia Dunării, evoluţiile viitoare ale UE şi nu în ultimul rând proiectul severei rezoluţii care vizează România aflat în pregătire la Parlamentul European .

În realitate, bietul premier al României merge şi el pe unde mai este primit, iar în materie de falsă politică externă Meleşcanu este un artist.

Pentru organizarea unui turneu turistic la nivel înalt nu avem nevoie să plătim un ministru de externe. Este suficient un comision plătit unei agenţii de turism .

PS – Nu spune nimeni că vizita în state arabe nu este importantă. Problema este că altele erau priorităţile majore de politică externă în această perioadă iar Viorica nu are cum să înţeleagă acest lucru în timp ce Meleşcanu chiar ar putea înţelege, dar face şi el ce mai poate", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă, aflată în vizită oficială în Sultanatul Oman, a participat, luni, la ceremonia de inaugurare a Ambasadei României de la Muscat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray