2020-02-17 14:09

Băsescu ar putea ajunge în Paradisul copiilor

 |  16:32
Băsescu ar putea ajunge în Paradisul copiilor

Preşedintele arputea ajunge mâine la Eforie Sud, la o tabără de tineret, unde se află cazaţişi copii sinistraţi din Republica Moldova. Tabăra poartă un nume interesant: „NewParadise”. Acolo este invitat Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al Moldovei,alături de care Traian Băsescu s-a aflat astăzi la Neptun. Înainte de a ajungepe malul mării, preşedintele a acordat un interviu în care a vorbit despresuspendarea sa, evaluarea guvernării, dar şi de relaţia cu opoziţia şiposibilitatea ca aceasta să guverneze în viitorul apropiat.

Surse oficiale audeclarat pentru ziarul „Puterea” că Traian Băsescu le-ar putea face mâine osurpriză copiilor cazaţi în complexul „New Paradise” din Eforie Sud. Preşedintelear putea veni împreună cu Mihai Ghimpu care va vizita tabăra de copii. Băsescueste prezent pe litoral, la Neptun, pentru a sărbători Ziua Marinei. Surselecitate au declarat că la Neptun mai este prezent şi premierul Emil Boc şi că lamalul mării vor mai veni Elena Udrea şi Gabriel Oprea. Eugen Tomac, secretar destat la Departamentul Români de Pretutindeni, a precizat pentru ziarul „Puterea”că nu este certă vizita lui Traian Băsescu, dar că preşedintele Mihai Ghimpu vaveni, cu siguranţă, în tabără.

Preşedintele Băsescua susţinut alături de Mihai Ghimpu un interviu pentru hotnews.ro. Printretemele comentate de şeful statului au fost invitarea Opoziţiei la guvernare, suspendarealui din funcţie, dar şi evaluarea programelor actualului Cabinet.

PSD şi PNL la guvernare?„Da, dar doar dacă vin cu un program mai bun decât al lui Boc”

Băsescu a făcut apel la lideriiopoziţiei să fie atenţi ce îşi doresc cu moţiunea de cenzură, pentru că arputea ca aceasta să treacă, iar ei să fie chemaţi la guvernare, dacă vin cu unprogram mai credibil decât ce face actualul Guvern. "Reiterez un apel pecare l-am făcut la opoziţie: atenţie ce vă doriţi cu moţiunea de cenzură căs-ar putea să vă reuşească şi să vă chem la guvernare dacă aveţi un programcorespunzător. Deci fiecare trebuie să fie atent ce-şi doreşte", a spusvineri preşedintele Băsescu într-un interviu acordat Hotnews. „Ca să nu las locla speculaţii: dacă opoziţia vine cu un program mai credibil decât ce faceactualul Guvern nu voi avea nici o ezitare ca, în cazul în care trece o moţiunede cenzură să le încredinţez guvernarea", a afirmat şeful statului.

Emile, eşti cel mai bun!

Deşi s-a arătatdispus să cedeze guvernarea actualei opoziţii, Băsescu nu crede că liderii PSDşi PNL au deocamdată planuri mai bune decât cele al Guvernului. În opiniaşefului statului, chiar dacă se mişcă lent cu reforma, Emil Boc rămâne cel maibun. "Comparaţia între ce este acum, coaliţia de guvernare, şi opoziţieeste că în prezent coaliţia de guvernare, chiar dacă s-a mişcat foarte încetduce lucrurile într-o direcţie bună recunoscută deja şi de Fond şi de agenţiilede rating. Eu nu pot, cu toată nemulţumirea mea faţă de lentoarea măsurilor pecare le ia actualul Guvern, să nu recunosc faptul că sunt mult mai bunemăsurile luate de actualul Guvern decât propunerile dlui Ponta şi Antonescu",a declarat preşedintele.

Suspendarea Preşedintelui? „Să nu vă luaţi după sondajeleOpoziţiei”

Traian Băsescu se vede cu mandatuldus până la capăt şi îi atenţionează pe liderii partidelor care promoveazăideea unei noi suspendări a şefului statului că riscă să mai aibă o surprizădacă se ghidează în demersul lor, ca şi în 2007, după sondajele de opinie.

“Constituţia mă obligă să-mi duc mandatulpână la capăt. Sunt abordări neserioase, liderii partidelor care promoveazăaceastă idee (a suspendării, n.red.) ar trebui să-şi aducă aminte de 2007. Dacăse conduc după sondaje riscă să păţească ce-au păţit în 2007”, a declaratpreşedintele în cadrul interviului pentru HotNews.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine