2020-07-07 11:39

Băsescu, astăzi în rol de şef al Sfatului Bătrânilor. Preşedintele le explică parlamentarilor ce legi proaste scot ei

 |  19:43
Băsescu, astăzi în rol de şef al Sfatului Bătrânilor. Preşedintele le explică parlamentarilor ce legi proaste scot ei

Preşedintele Traian Băsescu s-acomportat ieri ca un veritabil lider al Opoziţiei, punând la pământparlamentarii din arcul guvernamental pe care îl păstoreşte, pe motiv că nuprea îi duce capul să voteze în interes general, ci doar în interes personal.Băsescu l-a sfătuit de asemenea pe premier să “preseze pentru modernizare”indiferent de cât de jos va scădea în sondaje, dacă vrea să aibă susţinerea sa.

Aflat la un eveniment aniversar al Bursei de Valori Bucureşti,Traian Băsescu s-a spălat pe mâini de Parlamentul “iresponsabil”, uitând că şiel este produsul aceleiaşi clase politice şi prin manevrele sale depreşedinte-jucător brambureşte toate mecanismele sistemului politic. “Uitaţi-vănumai în Parlament. În două luni am avut trei legi venite una după alta şi maivine una acum. Ba că reduc TVA, când n-ai bani să plăteşti profesorii şimedicii, ba că ieri au votat prin Senat reducerea cotei unice de la 16 la 10%,când nu ai bani de pensii, trebuie să iei bani din bugetul de stat să dai lapensii, ba că nu ştiu ce scutiri vor pentru făbricuţe de bere - m-am trezit culegea la promulgare. Deci atât ne duce capul. Interesul personal este deasuprainteresului general în clasa noastră politică”, a spus Băsescu. Şi pentru catabloul să fie complet, el a adăugat că “politicienii au făcut ce i-a duscapul” pe timp de creştere explozivă artifială, adică să dubleze salariile,pensiile şi să inventeze 222 de categorii de ajutoare sociale. El şi-a exprimatregretul că a trimis Legea pensiilor la reexaminare, pentru că a datParlamentului ocazia “să se dea din nou în stambă” şi să se arate “iresponsabil”,luând legea în totalitate la puricat, în loc să analizeze doar articolulrecomandat de el. Băsescu i-a îndemnat şi pe români să treacă la muncă dacă vorsă trăiască bine. “Românii s-au obişnuit să trăiască din efectele exagerărilorcapitalismului, din speculaţii, şi mai puţin din muncă, de aceea ei trebuie săse obişnuiască să muncească bine ca să trăiască bine şi să trăiască mai puţinbine dacă muncesc mai puţin bine”. Preşedintele a încercat un “mesaj de ultimapel” către politicieni: “Fiţi responsabili, pentru că anul viitor s-ar puteasă fie prea târziu”.

Boc să uite de alegeri

Băsescunu l-a iertat nici pe premierul Emil Boc, pe care l-a sfătuit să “presezepentru modernizare”, oricare ar fi costurile politice, dacă vrea să aibă toatăsusţinerea lui. Şeful statului a mai spus că Boc se poate bucura de sprijinulsău în reformarea statului, spre deosebire de un alt premier, Petre Roman, care,în 1991, a vrut să aşeze altfel România, dar a avut ghinionul să aibă un preşedintecare voia România “aşa cum e acum”. Şeful statului a apreciat că reformareastatului e complicată pentru că “toţi s-au obişnuit să mintă continuu”, iar zide zi, României i se pune eticheta “această ţară nu poate fi reformată”. Ultimasăgeată preşedintele a aruncat-o către presă. “Românii sunt păcăliţi zilnic,sunt minţiţi. O să vedeţi fete rujate, cu ochii cât cepele: «Se reducsalariile, să le aducem banii, bănişorii lor». Bănişorii acestor oameni suntbani pe care nu-i producem, îi împrumutăm pentru a-i plăti. Nu putem să nelăsăm păcăliţi la nesfârşit de iluzii”, a arătat Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-04-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz