2020-04-10 04:37

Băsescu: Dacă Boc îşi depunea mandatul, menţineam actuala coaliţie şi mai trebuia discutat premierul

 |  19:45
Băsescu: Dacă Boc îşi depunea mandatul, menţineam actuala coaliţie şi mai trebuia discutat premierul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi,la RRA, că, în varianta în care Emil Boc şi-ar fi depus mandatul Guvernului,avea o soluţie alternativă, menţinând actuala coaliţie, dar cu un prim-ministrucare ar fi trebuit discutat.

"Aveam o soluţie: primul-ministru maitrebuia discutat, menţinând actuala coaliţie. (...) Nu spun că nu mă pregătisemcu o alternativă. O soluţie de coaliţie, cu prim-ministru pe care trebuia să-ldiscut, menţinând coaliţia actuală, de fapt", a declarat Traian Băsescu,referindu-se la situaţia în care Emil Boc ar fi demisionat.

Şeful statului a mai spus că, politic, ar fiavut şi alte posibilităţi pentru formarea unei majorităţi, dar care ar fi fosto catastrofă.

"Aş fi avut alte posibilităţi decâtactuala coaliţie, poate mai consistente, dar, în acelaşi timp, din punct devedere al acţiunii de redresare a României, ar fi fost o catastrofă, pentru cănu poţi să fii responsabil şi să aduci la guvernare politicieni care spun: nune trebuie acordul cu Fondul, nu mai suntem de acord cu cota unică, trecem lacota progresivă, vrem reducerea cotei unice la 10%. Astea sunt lucruri carearată că nu înţeleg situaţia ţării lor, deşi au pretenţia că pot ajunge laguvernare", a continuat şeful statului.

El a mai spus că liderii PSD şi PNL, VictorPonta şi, respectiv, Crin Antonescu, "par a nu avea nicio remuşcare"pentru deprecierea situaţiei economice.

"Cei doi par a nu avea nicio remuşcarecă deprecierea situaţiei bugetului de stat s-a făcut în perioada când liberaliierau singuri la guvernare şi erau şantajaţi în Parlament de PSD pentru a rămânecu guvernul şi atunci au aruncat cu bani în toate părţile, inclusiv consumândcei 3,2 miliarde euro din Fondul de dezvoltare, care trebuiau consumaţi înautostrăzi, nu în consum", a adăugat şeful statului.

Totodată, el a spus că Victor Ponta şi peCrin Antonescu sunt imaturi.

"Ar fi trebuit să încep un proces denegociere cu toate partidele pentru formarea unui nou Cabinet. În acelaşi timp,nu pot să nu spun că aveam soluţia alternativă pregătită. Uitându-mă şi laabordarea liderilor acestor partide (PSD şi PNL - n.r.) vis-a vis de criză,este clar că sunt imaturi amândoi şi că nu înţeleg ce se întâmplă în România şicare e situaţia finanţelor publice. Ei vorbesc despre reducerea cotei unice,despre reduceri de fiscalitate... Asta ar fi adâncit şi mai mult deficitulbugetar. E clar că şi domnul Ponta şi domnul Crin Antonescu sunt imaturi, nuînţeleg situaţia României", a mai spus şeful statului Traian Băsescu.

De asemenea, el a respins ideea posibilităţiiformării unei noi majorităţi parlamentare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat,miercuri seară, la TVR1, că ar fi fost într-o mare dificultate dacă premierulEmil Boc şi-ar fi depus mandatul, deoarece se redeschidea problema majorităţiiguvernamentale, iar PNL şi PSD nu sunt capabile să treacă ţara prin criză.

"Eram în mare dificultate, pentru că seredeschidea problema majorităţii guvernamentale. Trebuia să încep negocierilecu toate partidele, iar, în momentul de faţă, cu scuze, că nu vreau să atacniciun partid, dar abordările publice şi programele, aşa cum le-am văzut înenunţuri, fără nicio susţinere, la PNL şi PSD îmi arată că nu sunt capabile sătreacă România prin criză. Ar guverna demagogic, cum au făcut-o în 2007-2008,ar merge pe nişte soluţii imposibile, care ar îngloda ţara în datorii şi îndeficite", a spus Traian Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-16Parerea ta...

SOCRATES
13 Sep 2010

un premier excelent ar fi fost BOC V sau VI ...greu de ucis :)))1,2,3,4,5,6
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine