2019-10-14 09:19

Băsescu o refuză pe Elena Udrea

 |  18:52
Băsescu o refuză pe Elena Udrea

CăElena Udrea şi-a cam luat-o în cap şi se visează preşedintele PDL o ştiau toţidin partid, dar nimeni nu a avut curaj să o pună la punct. A făcut-o în schimb ieriTraian Băsescu care a spus că blonda nu are nici o şansă să devină lider al PDLsau premier, pentru că este cam crudă în ale vieţii. Preşedintele îl girează înschimb pe Blaga pentru şefia partidului.

TraianBăsescu are de gând să-i ţină sub presiune pe democrat-liberali până la anul şiabia în ianuarie 2011 să le spună pe cine preferă la şefia PDL, potrivit unorsurse din partid. Cu toate acestea, ieri, într-o emisiune de televiziune, şefulstatului l-a lăudat pe Blaga pe care l-a cotat cu cele mai multe şanse de adeveni şeful PDL şi i-a dat peste nas Elenei Udrea că n-are experintă de viaţapentru a obţine o astfel de funcţie. Precizarea preşedintelui vine să risipeascăzvonul pe care l-au împrăştia acoliţii Elenei Udrea potrivit căruia aceasta arede gând să candideze la preşedinţia PDL la pachet cu Gheroghe Falcă cel carevrea funcţia de secretar general deţinută acum de Blaga. Rămâne de văzut însădacă Blaga chiar are de gând să candideze la preşedinţia PDL sau a vrut doarsă-i avertizeze pe cei din grupul Udrea că pot prelua partidul doar pestecadavrul lui. Şeful statului a spus că blonda de la Dezvoltare nu areexperienţa pentru a prelua conducerea PDL, pentru a deveni premier sau chiarpentru a accede la şefia statului. Deşi a lăudat-o, considerând-o cu mândriaunui tată “unul dintre cele mai bune produse ale politicii în PDL în ultimiiani”, Băsescu a arătat că Udrea a cam atins limita de care este capabilă, iarel nu ar nominaliz-o premier. “Eu am fost promotorul în partid al promovăriitinerilor. Am ajuns între timp la o concluzie. Este extraordinar să promovezitineri, dar să fii foarte atent unde îi ajuţi să ajungă, atunci când poţi să-iajuţi. Funcţiile înalte de tip prim-ministru, de preşedinte, implică oexperienţă de viaţă. Nu e suficient să fii inteligent, aici v-o descriu pedoamna Udrea... Inteligent, ambiţios, capabil de negociere, extrem de rezistentîn bătălia politică... Dar de aici şi până la funcţia de prim-ministru sau depreşedinte este cale lungă”, a spus Băsescu.

ReintrăNegoiţă în scenă

Înce-l priveşte pe cel mai nimerit candidat la funcţia de preşedinte al ţării dinpartea PDL, Băsescu a venit din nou cu o listă de nume în fruntea căreia l-aplasat pe ministrul de externe, proaspăt membru de partid, Teodor Baconschi. Ell-a exclus din listă pe Sever Voinescu, probabil ţinând cont de scandalul de laCamera Deputaţilor de la votul legii pensiilor în care acesta e implicat. Areapărut în schimb numele lui Liviu Negoiţă pe lista de prezidenţiabili, celcare în primăvara acestui an era preferatul partidului pentru a-l urma laCotroceni pe Traian Băsescu. Negoiţă a spus atunci că nu vrea să candideze,pentru că partidul îl obliga ca înainte de alegerile prezidenţiale să câştigePrimăria Capitalei. Băsescu a explicat de ce crede că la alegerileprezidenţiale din 2013 Baconschi are şanse să fie votat: pentru că s-ar puteaca românii să vrea alt tip de preşedinte. “Au avut tipul Ion Iliescu, omul cuprivirea către înapoi, către socialismul cu faţă umană, au avut preşedinte tipulEmil Constantinescu... eu sunt preşedinte jucător şi poate românii nu mai vorun jucător. Poate vor un intelectual cu viziune”, a spus el.

Reevaluat,Oprea e acum curat

PentruAdriean Videanu şi Radu Berceanu preşedintele nu a mai găsit însă cuvinte delaudă. El a spus scurt că Radu Berceanu nu mai este ministru al transporturilor,deoarece această instituţie nu a reuşit să atragă fonduri. Băsescu a mai arătatcă ideea fixă a lui Adriean Videanu de a reduce cota unică nu se află printre preferatelesale, pentru că ar aduce un deficit la bugetul de stat. Cât despre preşedinteleUNPR Gabriel Oprea, Băsescu l-a scos curat ca la Nufărul, iar după o reevaluarenu-l mai crede şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase. “Când a fost impusde PSD, aveam mari semne de întrebare; când am văzut reacţia lui la presiuneape care a făcut-o Vanghelie şi Mircea Geoană să numească nişte oameni care eraucunoscuţi a fi parte a sistemului sau a avea legătură cu sistemul mafiot,generalul Oprea a venit şi a spus: «Eu nu merg mai departe, renunţ la mandat»”,a adăugat şeful statului. Probabil că în acest fel şeful statului a încercat sădea o gură de oxigen Coaliţiei de guvernare după ce UNPR a ameninţat că dacă nuprimeşte funcţii în deconcentrate votează moţiunea de cenzură.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray