2020-02-28 14:58

Băsescu: România susţine Israelul în cazul unui conflict cu Iranul

 |  17:22
Băsescu: România susţine Israelul în cazul unui conflict cu Iranul

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat joi că, în cazul unui eventual conflictiraniano-israelian, România va fi un partener loial al NATO şi al Israelului. Şeful statului român a precizat însă că ţara noastră apreciază că diplomaţiatrebuie să soluţioneze diferendele Iranului cu "democraţia".

"Amabordat problema iraniană şi l-am informat pe domnul preşedinte că Româniasusţine fără rezerve aplicarea ultimei rezoluţii a Consiliului de Securitate cuprivire la sancţiunile ce urmează a fi aplicate Iranului şi, de asemenea, amsubliniat că plecăm de la principiul dreptului fiecărui stat de a utilizaenergia nucleară pentru scopuri civile, dar respingem ideea că un stat caIranul ar putea să fie deţinător de armament nuclear", a declaratpreşedintele Traian Băsescu.

Întrebatdacă, în cazul în careîntre Iran şi Israel va izbucni un conflict,România va pune Israelului la dispoziţie spaţiul săuaerian, şefulstatului român a adăugat că soluţia un este un conflict, dar dacă se va ajungeîn acestpunct, ţara noastră va fiun partener loial al NATO şi alIsraelului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine